Voortgezet Onderwijs

Voortgezet Onderwijs

Het Haags Historisch Museum laat leerlingen graag kennismaken met alle verschillende facetten van Den Haag. Met onze lessen verdiepen en verrijken we graag hun kennis over Den Haag.

Wat eens begon als een kasteel aan een duinmeer, groeide uit tot het centrum van de landelijke macht. In deze interactieve museumles ontdekken de leerlingen hoe Den Haag is ontstaan en gegroeid tot de huidige stad. En wat is nu eigenlijk 'typisch Haags'?

Het achthonderdjaaroude Binnenhof is hét centrum van de macht in Nederland. In deze interactieve museumles ontdekken de leerlingen alles over de werking van macht en de impact van het Binnenhof op de stad Den Haag.

In 1672 gaat het verschrikkelijk mis in ons land. In deze museumles beleven de leerlingen dit Rampjaar door de ogen van de twee hoofdrolspelers van deze tijd: de prins van Oranje en Johan de Witt, de leider van ons land.

Op zoek naar een compleet programma over de geschiedenis van Den Haag? Met een bezoek aan het Haags Historisch Museum, Museum de Gevangenpoort en een stadwandeling door de historische binnenstad ontdekken de leerlingen alles over deze bijzondere stad.

Breng de geschiedenis tot leven met deze stadswandelingen voor scholieren langs beroemde historische plekken in Den Haag.

Op zoek naar een goede voorbereiding op het eindexamen 5 HAVO of 6 VWO? In deze museumles komen de examenonderwerpen tot leven via de collectie van het Haags Historisch Museum.

De meeste leerlingen zijn wel eens in een museum geweest. Maar wie werken er eigenlijk allemaal in een museum? En hoe worden de tentoonstellingen van een museum gemaakt?

Den Haag is een cultureel diverse stad. Diplomaten, expats, politieke vluchtelingen en internationale studenten: veel inwoners van Den Haag hebben hun wortels buiten de stad liggen. Wat zijn hun verhalen?

Wat betekent het om als jonge burger onderdeel te zijn van de Nederlandse maatschappij? In deze museumles onderzoeken de leerlingen hun eigen rechten en plichten, door te kijken naar voorbeelden uit het verleden.

Tickets