Huisregels

Huisregels

Deze huisregels gelden voor alle bezoekers die het Haags Historisch Museum betreden.

Algemeen: houd rekening met andere bezoekers, en met het feit dat het museum is gehuisvest in een historisch monument en het kwetsbare kunstwerken en objecten toont.

 1. Tassen, rugzakken en paraplus zijn niet toegestaan in het museum. Deze kunnen kosteloos worden opgeborgen in de garderobe of in een kluisje. Grote koffers en rugzakken die niet in een kluisje of de garderobe passen zijn niet toegestaan.
 2. Kauwgom, eten en drinken zijn niet toegestaan, met uitzondering van de daarvoor ingerichte ruimtes waar koffie/thee wordt aangeboden.
 3. Kunstwerken, andere tentoongestelde objecten mogen niet worden aangeraakt. De presentaties en gebouwen worden niet bekrast, beschreven of van graffiti voorzien.
 4. Fotograferen is toegestaan, mits zonder flits en zonder statief of selfiestick, alleen voor eigen gebruik. Pers en andere media wordt verzocht zich tevoren aan te melden.
 5. Roken is verboden, in alle ruimtes en ook op de binnenplaats. Dit geldt ook voor e-sigaretten.
 6. Honden en andere huisdieren zijn niet toegestaan in het museum, met uitzondering van hulphonden.
 7. Het Haags Historisch Museum is toegankelijk voor mindervaliden. Hulpmiddelen als rolstoelen en rollators zijn toegestaan.
 8. Groepen kinderen of jongeren onder de 18 jaar moeten altijd worden begeleid door een volwassene.
 9. Bij groepsbezoek is de begeleider of organisator verantwoordelijk voor het gedrag van de leden van de groep. Schade wordt bij groepsbezoek op de organisator verhaald.
 10. Het Haags Historisch Museum nodigt bezoekers uit in gesprek te gaan naar aanleiding van de presentaties. Houd daarbij rekening met andere bezoekers en beperk harde of storende geluiden. In de entreehal en op de binnenplaats is telefoneren toegestaan; in de andere ruimten van het museumgebouw niet.
 11. Voor de veiligheid van de bezoekers en die van het museum maakt het museum gebruik van videobewaking, zowel in het gebouw als op het terrein.
 12. Volg de aanwijzingen van museummedewerkers en bewakend personeel op. Overtreding van de huisregels of respectloze omgang met het gebouw, de collectie, medebezoekers en/of het personeel kan leiden tot ontzegging van verdere toegang en verwijdering uit het museum.

Bij een bezoek aan het museum of de organisatie van een evenement in het museum ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Wij gaan zorgvuldig om met persoonsgegevens.

Tickets