Primair Onderwijs

Primair Onderwijs

Speciaal voor het Primair Onderwijs bieden we lessen waarbij leerlingen spelenderwijs de geschiedenis van hun stad ontdekken.

Gouden voorwerpen, kleurrijke schilderijen en bijzondere verhalen: het Haags Historisch Museum lijkt wel een schatkist! In deze museumles maken onderbouwleerlingen kennis met één van de belangrijkste taken van een museum: verzamelen.

Help, dienstmeid Betsie is de hoed van haar mevrouw kwijt! In deze interactieve museumles gaan de allerjongste leerlingen samen op zoek naar de hoed en leren zo over vroeger en nu.

Ieder kind is anders. Dat was vroeger ook al zo. In deze museumles gaan de leerlingen spelenderwijs op zoek naar de identiteit van zichzelf, de ander en de stad Den Haag.

Tussen de rijke mevrouw De Ranitz en haar dienstmeid Betsie zijn grote verschillen. In deze museumles gaan de leerlingen op bezoek bij Betsie en ontdekken zo de verschillen tussen rijk en arm, maar ook tussen vroeger en nu.

Wat eens begon als een kasteel aan een duinmeer, groeide uit tot het centrum van de landelijke macht. In deze museumles ontdekken de leerlingen hoe Den Haag is ontstaan en gegroeid tot de huidige stad. En wat is nu eigenlijk 'typisch Haags'?

Het achthonderdjaaroude Binnenhof is hét centrum van de macht in Nederland. In deze interactieve museumles ontdekken de leerlingen alles over de werking van macht en de impact van het Binnenhof op de stad Den Haag.

Wie zijn de helden van Den Haag? In deze museumles maken de leerlingen kennis met enkele typische 'Haagse helden'. Ook denken zij na over de vraag wat eigenlijk een held is en wie hun eigen helden zijn.

Den Haag is dé stad van de landelijke politiek. Maar hoe wordt de gemeente Den Haag bestuurd? In twee ochtenden bezoeken de leerlingen het oude en nieuwe stadhuis en natuurlijk het Haags Historisch Museum. Zo ontdekken de leerlingen alles over de gemeentepolitiek van Den Haag, van nu én van vroeger.

In Den Haag leven veel culturen samen. In deze museumles onderzoeken de leerlingen of de culturele diversiteit van Den Haag genoeg zichtbaar is in de collectie van het Haags Historisch Museum.

Tickets