Haags verzamelen (groep 6,7,8)
Foto: Kim Verkade

Haags verzamelen (groep 6,7,8)

Ontdek de schatkist van het museum met een leskoffer vol spannende voorwerpen! Leerlingen onderzoeken wat een museum bewaart en waarom, en ontdekken de verhalen achter Haagse schatten door interactieve opdrachten.

Een schilderij, servies, een lamp... wat hoort er in een museum thuis? Een museum is eigenlijk een schatkist vol voorwerpen en elk voorwerp vertelt een verhaal. Een expert van het Haags Historisch Museum komt met een speciale leskoffer vol voorwerpen naar de klas! Leerlingen onderzoeken wat een museum is en wat daar wordt bewaard. Waarom verzamelt het museum bepaalde spullen? En hoe bepaalt het museum wat er wordt bewaard? De leerlingen leren aan de hand van interactieve opdrachten kritisch na te denken over het verzamelen van voorwerpen. En leren bronnen gebruiken; wat zijn goede bronnen en wat niet? Zijn alle voorwerpen uit de leskoffer Haagse voorwerpen? Welk verhalen vertellen ze en wat hebben ze met Den Haag te maken? Wij passen deze les aan op het niveau van de klas.

Praktische informatie

  • Geschikt voor: groep 6 t/m 8
  • Duur: 55 minuten
  • Kosten € 70,- per groep van maximaal 15 leerlingen
  • Boeken via: educatie@haagshistorischmuseum.nl of 070-312 30 65
  • LET OP - Tijdens de renovatie en vernieuwing van het Haags Historisch Museum wordt deze museumles na 1 oktober 2024 op school gegeven in plaats van in het museum.
Tickets