Onderwijsdossiers

Onderwijsdossiers

Voor verschillende tentoonstellingen van het Haags Historisch Museum ontwikkelden wij een onderwijsdossier, geschikt voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Onderwijsdossier Macht - 800 jaar Binnenhof

Speciaal voor leraren van het speciaal, basis- en voortgezet onderwijs is het lesdossier Macht – 800 jaar Binnenhof ontwikkeld. Het lesdossier kan gebruikt worden ter voorbereiding op de museumles Klas aan de Macht, of als verdiepingsmateriaal voor in de klas.

Het lesdossier Macht – 800 jaar Binnenhof bevat geen losse werkbladen of antwoordvellen. Deze zijn te downloaden onderaan deze pagina. 

Het lesdossier is ook te koop in de museumwinkel voor €5,- . Bij een geboekte museumles Klas aan de Macht les krijg je het dossier gratis toegezonden.

Download hier de pdf's:

Onderwijsdossier Macht (voor bovenbouw PO en onderbouw VO)

Bijlag 1: Werkbladen Macht

Bijlage 2: Antwoordenvel Macht

Overige onderwijsdossiers

Ook voor eerdere tentoonstellingen van het Haags Historisch Museum ontwikkelden wij een onderwijsdossier. Ook al zijn deze tentoonstellingen niet meer in het museum te bezichtigen, de onderwijsdossiers staan nog steeds bomvol interessante informatie en bruikbare lesideeën. Download hieronder verschillende onderwijsdossiers als pdf's:

Held op sokkel


Joods Den Haag

Afrikaanse bedienden aan het Haagse hof

De Gouden Eeuw in Den Haag

Oorlog en bevrijding in Den Haag - Onderwijskrant

Tickets