Eenmalig doneren
Haags Historisch Museum Museumnacht Kids

Eenmalig doneren

Uw donatie is onmisbaar voor het bestaan van het museum. Elke bijdrage, groot of klein, is welkom.

U kunt uw bijdrage nu overmaken via Tikkie, klik hiervoor op deze link, of scan de QR code:

QRCode (3).png

Ook kunt u uw bijdrage overmaken op onze bankrekening:
NL94 ABNA 0246 5556 02, ten name van Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum. Zie deze pagina voor meer informatie over het Steunfonds.

Fiscale voordelen

Het Haags Historisch Museum beschikt over de ANBI-status. Een ANBI is vrijgesteld van schenkbelasting. Steun aan het Haags Historisch Museum kan hierdoor fiscaal gezien gunstig zijn. U ontvangt belastingvoordeel over uw gift. Deze is aftrekbaar van uw inkomsten- of vennootschapsbelastingen.  

Als particuliere begunstiger krijgt u aftrek in uw aangifte inkomstenbelasting. Hoeveel aftrek u krijgt, is afhankelijk van het soort gift. Een gift aan een culturele ANBI mag u altijd met 25% verhogen. Dit betekent dat u 125% van uw schenking mag aftrekken van uw belastbaar inkomen, met een maximale verhoging van € 1.250. De extra aftrek geldt voor periodieke giften én voor gewone giften. 

Gewone gift 

Bij een gewone gift gelden een drempel- en maximumbedrag dat u mag aftrekken van uw inkomstenbelasting. De drempel is 1% van uw drempelinkomen, met een minimum van € 60, en als maximum mag u 10% van uw drempelinkomen aftrekken.  

Periodieke gift 

Om meer fiscaal voordeel te ontvangen, zonder drempel- of maximumbedrag, kunnen donaties worden vastgelegd in een periodieke schenkingsovereenkomst. Hierin legt u voor minimaal vijf jaar vast dat u een bepaald bedrag per jaar schenkt. Deze schenking mag u jaarlijks volledig aftrekken van uw inkomstenbelasting. 

Bereken hier uw voordeel met de ANBI rekenmodule


carmel foto.jpeg
Neem voor meer informatie over hoe u kunt bijdragen contact op met relatiebeheerder Carmèl van der Veeke via vanderveeke@haagshistorischmuseum.nl, of bel via (0)70 312 30 62.

 

Tickets