Word Vriend

Word Vriend

Als Vriend van het museum profiteert u van een aantal exclusieve voordelen en helpt u onze collecties te behouden en onze activiteiten uit te breiden.

Voordelen van Vriendschap 

Als Vriend van het museum profiteert u van een aantal exclusieve voordelen, waaronder: 

 • Gratis toegang tot het museum, zodat u op elk moment van het jaar kunt genieten van onze exposities;
 • Uitnodigingen voor speciale evenementen en openingen;
 • Regelmatig nieuws over onze activiteiten;
 • 1 keer per jaar speciale activiteit zoals een exclusief kijkje achter de schermen.

Word Vriend van het museum 

U kunt op twee manieren 'Vriend' van het museum worden: 

 • Individueel Lidmaatschap: Voor slechts € 50,- per jaar wordt u een individueel lid en geniet u van alle voordelen van vriendschap. 
 • Duo lidmaatschap: Voor slechts € 75,- wordt u samen met uw partner lid en maakt u deel uit van onze vriendenkring.  

Als Vriend van het Haags Historisch Museum bent u een onmisbaar onderdeel van onze gemeenschap. Uw steun stelt ons in staat om: 

 • Onze collecties te behouden en te verbeteren;
 • Educatieve programma's voor scholen en bezoekers van alle leeftijden te ontwikkelen;
 • Boeiende tentoonstellingen en evenementen te organiseren die de geschiedenis van Den Haag tot leven brengen.
    

Online aanmeldformulier

carmel foto.jpeg

Neem voor meer informatie over lidmaatschapsopties en hoe u kunt bijdragen contact op met relatiebeheerder Carmèl van der Veeke via vanderveeke@haagshistorischmuseum.nl, of bel via (0)70 312 30 62.

Fiscale voordelen

Het Haags Historisch Museum beschikt over de ANBI-status. Een ANBI is vrijgesteld van schenkbelasting. Steun aan het Haags Historisch Museum kan hierdoor fiscaal gezien gunstig zijn. U ontvangt belastingvoordeel over uw gift. Deze is aftrekbaar van uw inkomsten- of vennootschapsbelastingen.  

Als particuliere begunstiger krijgt u aftrek in uw aangifte inkomstenbelasting. Hoeveel aftrek u krijgt, is afhankelijk van het soort gift. Een gift aan een culturele ANBI mag u altijd met 25% verhogen. Dit betekent dat u 125% van uw schenking mag aftrekken van uw belastbaar inkomen, met een maximale verhoging van € 1.250. De extra aftrek geldt voor periodieke giften én voor gewone giften. 

Periodieke gift 

Om meer fiscaal voordeel te ontvangen, zonder drempel- of maximumbedrag, kunnen donaties worden vastgelegd in een periodieke schenkingsovereenkomst. Hierin legt u voor minimaal vijf jaar vast dat u een bepaald bedrag per jaar schenkt. Deze schenking mag u jaarlijks volledig aftrekken van uw inkomstenbelasting. 

Bereken hier uw voordeel met de ANBI rekenmodule

Tickets