Ontdek het Haags Historisch Museum

Ontdek het Haags Historisch Museum

Wij willen een compleet beeld geven van de stad Den Haag zoals die was, is en kan zijn.

Het Haags Historisch Museum: niet alleen de plek waar de geschiedenis van Den Haag tot leven komt, maar ook letterlijk een historische plek. In het pand waar ooit de schutters van het Sint-Sebastiaansgilde bijeenkwamen, vind je nu de schatten uit de historie van de stad. Bijzondere schilderijen en bewonderingswaardige voorwerpen vertellen het verhaal van Den Haag. Naast de vaste presentaties hebben we altijd tijdelijke tentoonstellingen rond thema’s uit de stad.

Bekijk onze vaste collectie

Alle kanten belicht

Het Haags Historisch Museum presenteert de geschiedenis van Den Haag, maar is geen geschiedenisles. Ons doel is juist een compleet verhaal te vertellen. Daarbij hoort dat alle kanten belicht worden en alle partijen aan het woord worden gelaten. In het museum leer je bijvoorbeeld over de Gouden Eeuw uit Nederlands perspectief, maar ook vanuit de mensen voor wie deze eeuw niet van goud was.

We willen aanzetten tot reflectie. De discussie op een open en neutrale manier starten. Onderwerpen als emancipatie en feminisme, maar ook actuele maatschappelijke discussies gaan we niet uit de weg. We willen een compleet beeld geven van de stad Den Haag zoals deze was, is en kan zijn.

Van grote meesters tot miniatuur kunst

In het Haags Historisch Museum vind je schatten uit de Haagse geschiedenis. Werken van grote meesters. Terugblikken naar de Oranjes in de stad. En een vlucht naar de Gouden Eeuw. Maar ook het kleine werk bewonder je in het Haags Historisch Museum. Fantaseer los op de poppenhuizen en droom weg in deze miniatuurwereld. Krijg alvast een indruk van onze collectie en bereid je voor op een reis door de Haagse historie.

Bekijk onze 10 topstukken

Museum voor heel het gezin

Lessen over de geschiedenis van Den Haag zijn voor jong en oud. Om je kinderen ook te inspireren en interesseren, brengen we geschiedenis tot leven. We bieden verschillende speurtochten, activiteiten en interactieve spellen voor kinderen. Zo vermaakt het hele gezin zich uren in het Haags Historisch Museum. 

Ga op ontdekking met de kinderen

Tickets