Het geheugen van Den Haag

Het geheugen van Den Haag

De geschiedenis van Den Haag bestaat dankzij Hagenezen. Samen maken we het verhaal van Den Haag.

De geschiedenis van Den Haag bestaat dankzij Hagenaars en Hagenezen. Zij zijn onderdeel van de geschiedenis. Daarom vertellen we het liefst mét jou het verhaal van Den Haag. Heb jij speciale voorwerpen die een stukje vertellen over jouw stad en wil je die met ons delen? Wij hebben er interesse in. Van speldjes van Haagse wandelverenigingen of een oud kasboekje van de winkel van jouw opa, het hoeft geen ‘grote kunst’ te zijn. Als het maar een verhaal van Den Haag vertelt. 

Geschiedenis maken we samen

Het Haags Historisch Museum staat voor de verhalen van de inwoners van de stad. Jouw bijdrage aan de geschiedenis vinden wij waardevol. Daarom vragen we inwoners van Den Haag om met ons samen te werken. Om hun verhalen te delen en bijzondere voorwerpen uit het verleden aan ons uit te lenen. Zo maken we samen het verhaal van Den Haag completer. 

We beseffen dat de geschiedenis van Den Haag verder reikt dan Nederland alleen. Onze stad is een smeltkroes van culturen en dat is wat Den Haag bijzonder maakt. Daarom verzamelen we ook de verhalen van migratie en aankomst in Den Haag. We zijn benieuwd naar ieders blik op de stad en hoe hun achtergrond die vormde. Die persoonlijke verhalen leggen we vast, vertellen we door en zo creëren we herkenbaarheid en begrip. 

De Museumraad

Het Haags Historisch Museum maken we met jou. Daarom is er de Museumraad. Een groep Haagse jongeren tussen de 15 en 18 jaar denkt mee over zaken die in het museum spelen. Zij geven met ons vorm aan de tentoonstellingen en activiteiten. De verschillende achtergronden en interesses maken dat we een divers aanbod hebben waar alle inwoners van Den Haag zich in kunnen herkennen. 

Draag ook bij aan de verhalen in het Haags Historisch Museum.

Neem contact met ons op

Tickets