Zelf wandelen

Wilt u op eigen gelegenheid de historie van Den Haag ontdekken tijdens een wandeling? Download dan een wandelroute op uw mobiele telefoon of koop een wandelkaart in onze museumwinkel.

Wandelroutes op uw mobiele telefoon

U kunt onze wandelroutes gratis op uw mobiele telefoon of computer bekijken. Een aantal van onze wandelroutes is tevens te raadplegen via de mobiele app van izi.TRAVEL. U krijgt toegang tot de wandelroutes en audiotours in drie eenvoudige stappen:

  • #1 – Download de gratis izi.TRAVEL applicatie op uw smartphone.
  • #2 – Zoek naar ‘Haags Historisch Museum’ in de zoekbalk.
  • #3 – Start de wandelroute direct of download de route voor onbeperkt offline gebruik.

NIEUW: Stichting Haags Industrieel Erfgoed heeft in samenwerking met het Haags Historisch Museum een wandelroute over bedrijventerrein De Binckhorst ontwikkeld. Bekijk hier de Binckhorst-wandelroute. Ook is er een wandelroute gemaakt over de Haagse Laakhaven.

Wandelroutes op papier

De onderstaande wandelingen zijn te koop in onze museumwinkel. Ze zijn zelfstandig te lopen en hebben de vorm van een wandelboekje of wandelkaart.

  • Vrouwen rond de Hofvijver (€ 1,50): Deze stadswandeling rond de Hofvijver leidt u langs plekken die een belangrijke rol hebben gespeeld in de vrouwengeschiedenis. Mannen zijn uiteraard ook van harte welkom. Bekijk gratis op izi.TRAVEL.
  • Isaac Israels wandel- en fietstocht (€ 1,50): Bekijk Den Haag en Scheveningen door de ogen van Isaac Israels (1865-1934), een van de beroemdste impressionisten van Nederland. De wandel- en fietstocht neemt u mee langs plekken in het leven en werk van deze kunstenaar en is speciaal gemaakt ter gelegenheid van de zomermanifestatie Isaac Israels in Den Haag. U kunt op elk gewenste plek beginnen.
  • Den Haag en slavernij (€ 1,50): Den Haag speelde vanaf de zeventiende eeuw een centrale rol in de totstandkoming, handhaving en afschaffing van de slavernij. In 1848 werd hier besloten om de slavernij af te schaffen; een historische mijlpaal, waarna het echter nog vijftien jaar duurde voordat de slavernij daadwerkelijk werd afgeschaft. In het Haagse straatbeeld zijn de sporen van deze geschiedenis nog altijd zichtbaar. Onze nieuwe wandelkaart 'Den Haag en slavernij' neemt u mee langs verschillende locaties in de stad die herinneren aan het slavernijverleden.