Wandelingen met een gids

In het historische centrum van Den Haag liggen de verhalen bijna voor het oprapen. Lijkt het u leuk om deze verhalen te ontdekken tijdens een stadswandeling in groepsverband? Ga dan eens op pad met één van onze gidsen! Het aanbod is flexibel en kan afgestemd worden op uw wensen.

Wandelingen bij tentoonstellingen

Driemaal per jaar is er in het museum een nieuwe tentoonstelling te zien. Regelmatig organiseren we bij onze exposities stadswandelingen met een specifiek thema. Kijk in de activiteitenagenda voor de eerstvolgende data waarop dit arrangement plaatsvindt.

Wandeling: Den Haag en Slavernij

Velen denken bij het slavernijverleden in Nederland aan handelsstad Amsterdam of havenstad Middelburg, maar Den Haag speelde al vanaf de 17de eeuw een centrale rol in de totstandkoming, de handhaving en de afschaffing van de slavernij. In het Haagse straatbeeld zijn sporen van deze geschiedenis nog altijd zichtbaar. Verschillende locaties herinneren ons tot op heden aan het slavernijverleden en maken onderdeel uit van deze stadswandeling. (Tip: wilt u deze wandeling niet in groepsverband, maar liever op eigen gelegenheid maken? Koop dan het wandelboekje in onze museumwinkel voor € 1,50.)

De wandeling Den Haag & Slavernij is een uitgave van het Haags Historisch Museum en kwam tot stand in samenwerking met Pasado Presente (beiden deelnemers van het Netwerk Erfgoed Haagse Migranten).