Voortgezet Onderwijs

U bent van harte welkom om samen met uw klas het museum te bezoeken. Laat de geschiedenis van de stad Den Haag leven door de verhalen, schilderijen en objecten die bij ons te zien zijn!

Den Haag is de stad waar de regering en het Koningshuis zijn gevestigd: twee belangrijke onderwerpen in de geschiedenis die vanzelfsprekend aan bod komen in het museum. Tegelijkertijd is Den Haag meer dan dat. Den Haag is tevens de stad van de Haagse ooievaar, van grote verschillen tussen arm en rijk en is natuurlijk 'de stad aan het strand'. En dan rest nog altijd de vraag: is Den Haag eigenlijk wel een stad?

Interactieve lessen

Het Haags Historisch Museum laat uw leerlingen graag kennismaken met al deze verschillende facetten van Den Haag. We willen met onze lessen graag de kennis over Den Haag verdiepen, verrijken en uitbreiden. Alle museumlessen beginnen bij het ontstaan van het dorpje Die Haghe, dat later uitgroeide tot Den Haag. De lessen zijn interactief, er is veel ruimte voor het stellen van vragen en het zelf ontdekken.

Maak kennis met ons lesaanbod

Bekijk hieronder ons lesaanbod of neem contact met ons op voor meer informatie.