Toegankelijkheid

In het Haags Historisch Museum ontdek je de geschiedenis van Den Haag. Als stadsmuseum doen we dan ook onze uiterste best om dit unieke verhaal aan alle geïnteresseerden te vertellen. Helaas zijn er echter op dit moment nog geen speciale voorzieningen voor doven en slechthorenden.

Toegankelijkheid van het pand

Het museum heeft een speciale ingang voor mindervaliden. Dit is de groene deur onder de bordes van het museum. U kunt aanbellen bij de intercom waarna een museummedewerker u verder zal helpen.

In het museum is er een lift en een invalidentoilet beschikbaar. Deze zijn allemaal geschikt voor rolstoelen, rollators en scootmobielen en zijn zelfstandig te gebruiken.

Lezingen en activiteiten

Zowel de Schutterszaal als de Salon worden regelmatig gebruikt voor lezingen, debatten en andere activiteiten. Beide locaties zijn goed bereikbaar voor mindervaliden. De zitplaatsen zijn voorzien van rugleuningen. Mocht u voornemens zijn om een activiteit per rolstoel of rollator te bezoeken dan vernemen wij dat graag. Wanneer nodig kunnen wij voor u een drempelhulp klaarzetten om de Salon te betreden. Neem hiervoor contact op met info@haagshistorischmuseum.nl of 070 – 364 69 40.

Parkeren

Het museum beschikt helaas niet over parkeerplaatsen. Ter hoogte van Sociëteit De Witte (Plein 24) zijn invalideparkeerplaatsen beschikbaar. Ook de parkeergarages Plein en Museumkwartier hebben mindervalideparkeerplaatsen tot hun beschikking.

Met een Europese gehandicaptenkaart kan in Den Haag op algemene gehandicaptenparkeerplaatsen geparkeerd worden. Met een bewonersvergunning voor gehandicapten (BVG) kan op alle betaalde parkeerplaatsen in Den Haag parkeren.

Begeleiders en hulphonden

Begeleiders mogen op vertoon van een OV-Begeleiderskaart of een verklaring ondertekend door huisarts en/of behandelend arts gratis het museum binnen. Het meebrengen van huisdieren is niet toegestaan, met uitzondering van een geregistreerde hulphond.

Hulpmiddelen

Bij de informatiebalie kunt u gratis een rolstoel lenen. Wilt u voorafgaand aan uw bezoek een rolstoel reserveren? Dat kan via info@haagshistorischmuseum.nl of 070 – 364 69 40.