Uitgaan in de fifties en sixties

Dit voorjaar staat het Haags Historisch Museum in het teken van rock-‘n-roll, vetkuiven en Haagse beat, kortom: uitgaan in de fifties en sixties! De tentoonstelling nodigt u van harte uit om een nummer uit de jukebox te spelen, plaats te nemen in een ouderwetse bioscoopstoel of zelfs een dansje te wagen. Foto’s, kleding en affiches geven daarbij een sfeerbeeld van deze legendarische periode in Den Haag.

In de jaren vijftig en zestig groeide Den Haag uit tot dé pophoofdstad van Nederland. Ieder weekend waren er optredens van bandjes en kon er op talloze plekken gedanst worden. De tentoonstelling Uitgaan in de fifties en sixties neemt u mee op een avondje uit in de jaren ‘50 en ‘60, vanaf het thuis optutten tot aan nachtelijke strandbezoekjes in Scheveningen.

Wat deden de Haagse jongeren van toen in hun vrije tijd? Naar welke popmuziek luisterden zij, hoe zagen hun feestjes eruit en wie waren hun idolen? Bekende Haagse bands passeren de revue, zoals Q65, waarvan hun authentieke Westend drumstel te zien zal zijn. Ook is er aandacht voor (destijds) populaire dansgelegenheden, rolschaatsbanen en bioscopen. Locaties met magische namen als de Marathon, Amicitia en de Houtrusthallen komen weer tot leven.

Voor het realiseren van deze tentoonstelling werkt het Haags Historisch Museum samen met Museum RockArt, waarvan een groot aantal objecten geleend wordt.

Op zondag 19 juni, Vaderdag, geven we gratis toegang aan alle vaders die samen met hun zoon of dochter naar het museum komen. Vandaag is tevens de allerlaatste kans om onze tentoonstelling 'Uitgaan in de fifties en sixties' te bezoeken!

Uitgaan in de fifties en sixties from Haags Productiebedrijf on Vimeo.