Pop Up Museum ‘De wereld in Den Haag, portretten van migratie’

Van augustus t/m december 2015 reisde (een deel van) onze tentoonstelling 'De Wereld in Den Haag, portretten van migratie' als pop-up museum langs vier Haagse wijkcultuurankers, om uiteindelijk te eindigen bij het Atrium Den Haag. De tentoonstelling laat zien hoe markante personen uit heden en verleden hun stempel drukten op de stad. Ontmoet deze individuen en bekijk de stad met andere ogen.

Van oudsher heeft Den Haag een grote aantrekkingskracht op mensen vanuit de hele wereld. De sporen die zij nalieten vinden we terug in het straatbeeld, in het interieur, de kunst en in typisch Haagse gebouwen en producten. Wist u bijvoorbeeld dat de prachtige terrazzovloer in de Haagse Passage is gelegd door Italiaanse terrazzowerkers en dat het Kurhaus en het Rozenburg porselein een Duitse oorsprong hebben?

Het Pop-Up Museum was op de volgende locaties te bezoeken:

  • Laaktheater: 24 augustus t/m 13 september 2015
  • Theater De Vaillant: 14 september t/m 11 oktober 2015
  • Theater De Nieuwe Regentes: 12 oktober t/m 1 november 2015
  • Theater Dakota: 2 november t/m 29 november 2015
  • Atrium: 30 november t/m 20 december 2015

Nieuw onderdeel van het Pop-Up museum in het Atrium is het werk van de fotografen Geert van Kesteren en Conny Luhulima. In hun video- en fotoproject Stad van Aankomst tonen zij de stedelijke diversiteit aan de hand van portretten van een bonte verzameling Hagenaars.