Made in The Hague

Vanaf 1 mei tot eind 2015 staat Den Haag in het teken van Made in The Hague. Deze manifestatie wordt georganiseerd in het kader van het Europees Jaar van het Industrieel Erfgoed en maakt het verborgen verleden van de industrie in Den Haag zichtbaar.

Van 1 mei t/m 22 mei was de gelijknamige tentoonstelling Made in The Hague te zien in het Atrium in Den Haag. De expositie gaf een overzicht van de industriële ontwikkeling van Den Haag door middel van foto's en industriële producten. Zo was er een huiskamer te zien vol Haagse producten, de legendarische Solex, maar ook reclamemateriaal van Haagse bedrijven.

Na de tentoonstelling volgde een half jaar lang een estafetteprogramma over het Haagse industriële erfgoed met o.a. wandelingen, exposities, een boekpublicatie en educatieve programma’s. Voor veel mensen is de aanwezigheid van industrie in deze regeringsstad een verrassing. Toch kent Den Haag ook een rijke industriële geschiedenis. Met de manifestatie Made in The Hague wordt dit bijzondere verleden op wisselende, veelal (voormalige) industriële, locaties in de schijnwerpers gezet.

Made in The Hague is een samenwerkingsproject van het Haags Historisch Museum, het Haags Gemeentearchief, Monumentenzorg en Welstand en de afdeling Archeologie van de gemeente Den Haag, en de Stichting Haags Industrieel Erfgoed (SHIE).