Stem nu! Nominatie Haagse C

Het Haags Historisch Museum is zeer vereerd dat het is genomineerd voor ‘De Haagse C’ (dé prijs voor cultuurparticipatie in Den Haag) met het project MUSEUM TAKE OVER!

Dit jaar is het thema van de Haagse C ‘Out of the box’. In maart 2019 was CultuurSchakel op zoek naar Haagse projecten die buiten hun kader om hebben gedacht en hierdoor burgers, buren, de wijk of organisaties op een originele manier kennis hebben laten maken met kunst en cultuur. Burgers dienden hierbij op een actieve manier deel te hebben genomen aan kunst en cultuur.

Museum Take Over sloot naadloos aan bij dit thema. Op 14 december 2018 vond dit evenement plaats in het Haags Historisch Museum. Een groep jongeren, die normaal niet zo snel zelf naar het museum zouden gaan, werkten maanden aan de voorbereiding hiervan en waren op 14 december voor één avond de baas in het museum. Het werd een avond vol kunst, dans, muziek, rap en poëzie. Alles werd uitgevoerd vanuit de gedachtegang: "Wat draagt mijn (familie)geschiedenis bij aan het verhaal van Den Haag?". De jongeren waren niet alleen verantwoordelijk voor de inhoud, maar droegen ook zelfstandig zorg voor alles dat rondom het evenement nodig was: van beveiliging tot catering en van marketing tot filmopnames en succesvolle fondswerving!

In de woorden van rapper Donny Darryl (één van de deelnemende jongeren):

"Dames en heren,
Schaam je niet voor je afkomst, waar je vandaan komt, je geloof of je religie. Iedereen is één. Niemand is beter, niemand is meer. Behandel elkaar met respect. We kunnen gewoon met zijn allen door één deur.
Dat is het belangrijkste."

Breng nu je stem uit!

Tot en met 14 juni kan er gestemd worden. Uit de vier genomineerden komen 2 winnaars: één juryprijs en één publieksprijs. Het winnen van één van deze twee prijzen zou natuurlijk de kers op de taart zijn voor de deelnemende jongeren, jongerenwerker Deborah Cameron en het Haags Historisch Museum. Steunt u ons? Bedankt!