Rondleidingen door Paleis Kneuterdijk

Ontdek het prachtige Paleis Kneuterdijk

Helaas kunnen er in ieder geval t/m december 2020 geen rondleidingen plaatsvinden in Paleis Kneuterdijk ten gevolge van COVID-19.

Elke eerste vrijdag van de maand kunt u een rondleiding door Paleis Kneuterdijk volgen. De rondleiding start om 13.00 uur bij het Haags Historisch Museum. Na een korte wandeling, waarbij de gids u het een en ander vertelt over de panden die u passeert, krijgt u een rondleiding door Paleis Kneuterdijk - met als hoogtepunten de voormalige balzaal en de Gotische zaal. Daarna loopt u via de tuin naar Paleis Noordeinde, waar de rondleiding eindigt. Voorafgaand of na afloop van de rondleiding bent u van harte welkom om het Haags Historisch Museum te bezoeken (inbegrepen in de prijs).

*Het kan voorkomen dat, op verzoek van de Raad van State, een enkele keer een verschuiving is in datum dan wel tijd. Hou onze agenda in de gaten voor de actuele data en starttijden.

Groepsbezoek

Wilt u Paleis Kneuterdijk met een eigen groep bezoeken? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of om direct te boeken. U kunt ons bereiken via 070 3123065 of educatie@haagshistorischmuseum.nl.

Over Paleis Kneuterdijk

In 1816 kocht Koning Willem I Paleis Kneuterdijk voor zijn zoon, de latere Koning Willem II, en zijn Russische vrouw Anna Paulowna. Het paleis, ontworpen door de Franse architect Daniël Marot, bleef in koninklijk bezit tot Koningin Wilhelmina het paleis in 1937 verkocht. Het gebouw kreeg diverse bestemmingen en werd in 1967 aangewezen tot rijksmonument. In 1982 nam de Raad van State intrek in het pand. Na jaren van renovatie en nieuwbouw heeft de Raad van State het gebouwencomplex aan de Kneuterdijk in 2011 weer in gebruik genomen en stelt sindsdien groepen in de gelegenheid om, onder leiding van een gids, een deel van het paleis te bekijken.