Rondleidingen

Rondleidingen in het museum

Onze rondleiders vertellen u met veel plezier over het ontstaan van Den Haag en de groei tot internationale stad van Vrede en Recht. Aan de hand van schilderijen en voorwerpen brengen de gidsen het verhaal van 'Typisch Haags' tot leven. We organiseren elke zondag instaprondleidingen door de vaste collectie waar u zich niet voor hoeft aan te melden, maar gewoon bij kunt aansluiten. Naast de vaste collectie zijn er regelmatig rondleidingen door onze tijdelijke tentoonstellingen met een Haags tintje.

Komt u met een groep naar het museum? U kunt al een rondleiding reserveren voor €65,- per gids (excl. museumentree, max. 20 personen per gids). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hettie Slot (070 3123062 of info@haagshistorischmuseum.nl).

Rondleidingen buiten het museum

Een uniek kijkje in het Oude Stadhuis
Tegenwoordig wordt het Oude Stadhuis op de Groenmarkt gebruikt als trouwlocatie. Misschien heeft u er wel eens een bruiloft bijgewoond? U had toen vast alleen maar oog voor de bruid en bruidegom en niet zozeer voor het gebouw. Nu krijgt u de kans om met andere ogen naar deze locatie te kijken. Het oudste deel van het stadhuis is in de 16deeeuw als eerste stadhuis in de Noordelijke Nederlanden in renaissancestijl gebouwd. In de 18de eeuw is er een mooie zijvleugel aangebouwd. Direct bij binnenkomst in het Oude Stadhuis wordt u bedolven onder pracht en praal. Tevens bevindt zich hier een bijzondere collectie schilderijen uit het bezit van het Haags Historisch Museum. Samen met de gids bekijkt u de werken en krijgt u alles te horen over de geschiedenis van het gebouw.

  • De rondleidingen zijn in groepsverband mogelijk op dinsdagen van 09.30 tot 10.30 uur.
  • Kosten zijn €7,50 p.p., inclusief een kopje koffie of thee.
  • Mogelijk voor groepen van minimaal 10 personen.
  • Boeken kan via 070 3123062 of info@haagshistorischmuseum.nl.

Ontdek het prachtige Paleis Kneuterdijk
Elke eerste vrijdag van de maand kunt u een rondleiding door Paleis Kneuterdijk volgen. De rondleiding start om 13.00 uur bij het Haags Historisch Museum. Na een korte wandeling, waarbij de gids u het een en ander vertelt over de panden die u passeert, krijgt u een rondleiding door Paleis Kneuterdijk - met als hoogtepunten de voormalige balzaal en de Gotische zaal. Daarna loopt u via de tuin naar Paleis Noordeinde, waar de rondleiding eindigt. Voorafgaand of na afloop van de rondleiding bent u van harte welkom om het Haags Historisch Museum te bezoeken (inbegrepen in de prijs).

  • Iedere eerste vrijdag van de maand van 13.00 tot 14.15 uur.
  • Kosten: €12,50 regulier en €7,50 voor Museumkaarthouders (inclusief museumentree).
  • Koop hier uw tickets.