Primair Onderwijs

Geschiedenis vind je niet alleen maar in boeken - het verleden is namelijk ook in je eigen omgeving en stad te vinden. Dat geldt zeker voor Den Haag, een stad waar een hoop geschiedenis geschreven is en waar zoveel over te vertellen valt!


Speciaal voor het Primair Onderwijs biedt het Haags Historisch Museum daarom lessen aan waarbij leerlingen spelenderwijs de geschiedenis van hun stad ontdekken. De schilderijen en voorwerpen in ons museum vertellen het verhaal van Den Haag. Het verleden én heden van de stad komen samen in de museumzalen.

Interactieve lessen voor alle groepen

Wij bieden lessen aan voor alle leerlingen van het basisonderwijs. Met de jongste kinderen beginnen we bij de basis van tijdsbesef: wat is het verschil tussen vroeger en nu? De oudere leerlingen dagen we uit op zoek te gaan naar de geschiedenis in hun omgeving en leggen we meer de context uit. Onze museumlessen zijn altijd interactief, want zo blijven de verhalen het beste hangen bij de leerlingen. Een uur lang stil zitten en luisteren is bij onze museumlessen dus niet aan de orde. Er is veel ruimte voor korte spellen, opdrachten en het stellen van vragen.