Schatten uit het depot – van Arntzenius tot Zeepbakje
Kim Verkade
Nu te zien

Schatten uit het depot – van Arntzenius tot Zeepbakje

  • Wanneer 12 mrt 2021 t/m 14 nov 2021 (Europe/Amsterdam / UTC100)
  • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal
Ons depot omvat duizenden schatten, verstopt voor het publiek. Help ons bepalen welke stukken een plek in het museum verdienen.

Het Haags Historisch Museum staat vol met kunstschatten en voorwerpen die te maken hebben met de geschiedenis van Den Haag. Maar wist je dat het Haags Historisch Museum nog veel meer prachtige werken bewaart? Al die verborgen schatten staan in het depot. Hoogste tijd dat jij als bezoeker deze kunststukken kunt komen bewonderen. Daarom openen we eenmalig ons depot. Kom je kijken?

Verstopte kunstwerken

In het museum vind je werken en voorwerpen die allemaal op hun eigen manier het verhaal van Den Haag laten zien. In lopende tentoonstellingen krijg je een goed beeld van de stad en de geschiedenis ervan. Maar het Haags Historisch Museum heeft ook kunstwerken die niet goed in tentoonstellingen passen. Die worden bewaard in het depot.  

Dat deze kunstvoorwerpen niet bij onze tentoonstellingen passen, betekent niet dat ze verstopt moeten blijven. De bijzondere stukken verdienen ook een publiek. Daarom mag je voor één keer in de opslag van het Haags Historisch Museum. Bewonder er werken van Arntzenius en allerlei andere kunstwerken die je niet eerder zag. Leer Den Haag nog beter kennen. 

Kom jij het depot bezoeken, dan zijn wij benieuwd welk kunstwerk volgens jou echt te zien moet zijn in het museum. Laat het ons weten. 

Tickets