MijnDenHaag
Terugblik

MijnDenHaag

  • Wanneer Vanaf 01 jan 2022 (Europe/Amsterdam / UTC100)
  • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal
Het geheugen van de stad, dat ben jij!

Ontmoet elkaar en schrijf geschiedenis

Ben je Hagenaar of Hagenees, nieuwkomer of zoveelste generatie... Dan horen we graag jouw verhaal.  Ben je trots of kijk je kritisch naar deze stad (of beide), wij zijn nieuwsgierig wat Den Haag voor jou betekent. Samen vormen we het collectieve geheugen van Den Haag. In het programma MijnDenHaag leggen we dit vast. Zo leren we elkaar en de stad een stukje beter kennen. Heb jij ook iets met Den Haag? Doe dan mee!

Jouw verhaal en voorwerp

Het museum is van de stad, voor de stad maar ook dankzij de stad en haar inwoners. We verzamelen daarom verhalen van toen en van nu. Van families die hier al generaties lang wonen en van nieuwkomers. Wat is jouw verhaal? Ben je hier geboren, woon of werk je hier? Kom je naar Den Haag voor vakanties? En heb je hier een voorwerp of foto bij? Wij zijn benieuwd.

Doe mee!

Je deelt je verhaal tijdens een bijeenkomst in het museum of op een andere plek in de stad. Samen bekijken we jouw voorwerpen of foto’s die bij je verhaal horen. Daarin zijn we altijd geïnteresseerd. Jouw verhaal leggen we vast – de ene keer schrijven we het op, de andere keer filmen we het – zodat jouw verhaal ook met anderen kan worden gedeeld, nu of in de toekomst. Zo draag jij je steentje bij aan het geheugen van de stad.

In de aanloop van een tentoonstelling in 2023 over het koloniale verleden van Den Haag zijn we op zoek naar verhalen en voorwerpen.

Lees hier meer.

Programma MijnDenHaag

Sinds 2007 werken we samen met de inwoners van Den Haag aan het geheugen van de stad. Er zijn al veel ontmoetingen georganiseerd en verhalen verzameld. Zo hebben we speciale bijeenkomsten georganiseerd over de Tweede Wereldoorlog en de gevolgen van de bezetting voor de Hagenaars. Voor ons was het waardevol de verhalen te horen van de mensen die het écht hebben meegemaakt. De verhalen en objecten die we hebben verzameld kregen vervolgens een plekje in de tentoonstelling Verlangen naar Vrijheid en Vrede.

Tickets