Met kinderen

Met kinderen

Laat kinderen op een interactieve, speelse manier kennis maken met de geschiedenis van Den Haag. Ga op ontdekkingstocht door het museum.

Neem je kind mee naar het museum. Zo kunnen kinderen in de weekenden en schoolvakanties van alles leren in de Salon en op de Ontdekzolder. We hebben voor kinderen vanaf 4 jaar oud al voldoende verrassende activiteiten.

  • De Salon en Ontdekzolder. Geopend in het weekend en de schoolvakanties.
  • Speurtochten. Spinnensafari met Simon Smalpoot of Speuren met de Haga Rapper.
  • Oog voor Detail. Kijktocht langs schilderijen en voorwerpen.
  • Het Kinderspoor langs de vaste collectie.
  • Museum Jeugd Universiteit. Een aantal colleges voor kinderen van acht tot twaalf jaar.

Vanwege de coronamaatregelen kunnen niet alle kinderactiviteiten doorgaan. Zo zijn de Salon en de Ontdekzolder tijdelijk gesloten. Ook de Spinnensafari gaat voorlopig niet door.

De Salon

In de Salon kunnen kinderen hun creativiteit kwijt. Ze kunnen er kleuren, films bekijken over het jaar 1900 en verschillende spellen spelen. Op de binnenplaats spelen ze zoals kinderen dat vroeger deden. Denk aan steltlopen of jongleren met een diabolo.

Ga thuis vast lekker creatief aan de slag. Maak de kleurplaat van de Gouden Eeuw.

Download de kleurplaat hier

De Ontdekzolder

Op de Ontdekzolder zie je hoe het leven er rond 1900 uitzag. Speel de ‘verdwenen geluiden quiz', slinger een auto aan zoals dat vroeger ging, zit in oude schoolbankjes en bel met een klassieke telefooncentrale.

De poppenhuizen

Kinderen kijken hun ogen uit bij de poppenhuizen van jonkvrouwe Lita de Ranitz. Je raakt nooit uitgekeken, ziet telkens nieuwe dingen. Het liefst kruipen kinderen zelf in de poppenhuizen of gaan ze helemaal op in hun eigen verhaal.

Zelf spelen

De poppenhuizen van jonkvrouwe Lita de Ranitz bewonderen is leuk. Maar nog veel leuker is het om zelf te spelen met de kleine poppen in de miniatuurhuisjes. Dat kan op de Ontdekzolder. Kinderen laten hun fantasie de vrije loop en kunnen uren spelen met de prachtige poppenhuizen in ons museum.

Spinnensafari, speurtochten en kijktochten

Bezoek het Haags Historisch Museum op een heel andere manier. Ontdek keer op keer nieuwe dingen in het museum met onze speurtochten en kijktochten. Maak plezier, leer de geschiedenis van Den Haag kennen en beleef de historie van de stad.

Spinnensafari met Simon Smalpoot

Kinderen vanaf zes jaar kunnen mee op Spinnensafari met Simon Smalpoot. Maak de opdrachten en kom zo van alles te weten over de geschiedenis van Den Haag. Op een spannende manier ontdekken kinderen het hele museum.

Speuren met de Haga rapper

Rapper Haga neemt je mee op speurtocht. Door middel van zijn raps kom je achter de geheimen van onze kunstwerken. Zo brengen we de geschiedenis samen met nu. Leerzaam, leuk en stoer. Kinderen vanaf acht jaar kunnen meedoen met ‘Speuren met de Haga Rapper'.

 Oog voor detail

 Zie dingen die je nog nooit eerder zag in het Haags Historisch Museum. Ga mee met de Oog voor Detail kijktocht. Kom alles te weten over de tijdelijke tentoonstellingen van het Haags Historisch Museum. Zoom in en uit en zoek de juiste museumvoorwerpen bij de details.

haags historisch kids.jpeg

Het Kinderspoor

Het museum bezoeken is anders als kind dan als volwassene. Kinderen verwonderen zich over andere dingen, raken enthousiast en willen interactie. Daarom brengen we de Haagse geschiedenis voor ze tot leven. Het speciale Kinderspoor leidt ze door het museum op een andere manier. 

Creatieve workshops

Kinderen kunnen in de weekenden of schoolvakanties ook regelmatig meedoen aan verschillende workshops. Deze horen meestal bij een tijdelijke tentoonstelling. We bekijken samen eerst de expositie en daarna mogen de kinderen zelf creatief aan de slag.  

Blijf op de hoogte van alle kinderactiviteiten via onze nieuwsbrief.

Kidsnieuwsbrief

Tickets