Museumkwartier

Museumkwartier

Bezoek jij het Haags Historisch Museum? Wij hebben tips om je verblijf in deze stad nog leuker te maken.

Duik de geschiedenis in. Maak kennis met de oude meesters. Laat je verbazen en verrassen. En zie het politieke hart van Nederland zoals je het nooit eerder zag. Combineer het bezoek aan ons met een ander museum in Den Haag. Een aanrader.

Te doen en te zien in Den Haag

Den Haag is rijk aan geschiedenis, kunst en prachtige schatten. Het is niet voor niets dat zich rondom de historische Hofvijver en het statige Lange Voorhout het Museumkwartier Den Haag bevindt. Oude klassiekers, bekende meesters en jonge talenten komen samen in de musea en theaters in dit deel van de stad. Ontdek Rembrandt en Vermeer in het Mauritshuis, laat je verbazen door de optische illusies van Escher in het Paleis en leer nieuw talent kennen in de Koninklijke Schouwburg en theater Diligentia. Bezoek de Kloosterkerk aan de Lange Voorhout. Vergeet ook niet een bezoek aan het Binnenhof: het politieke hart van Nederland. 

 Museum de Gevangenpoort

Aan de andere kant van de Hofvijver ligt Rijksmuseum de Gevangenpoort. Duik in de spannende geschiedenis van misdaad en straf vanaf de 15e eeuw. De Gevangenpoort werd ooit gebruikt als de staatsgevangenis van Holland. Ketters, politieke gevangenen en misdadigers werden er opgesloten. Durf jij een bezoek aan? 

In Rijksmuseum de Gevangenpoort stap je terug in de tijd.

Museum Bredius

Van historie naar kunstschatten. Op nog geen minuut lopen van het Haags Historisch Museum vind je Museum Bredius. Dit 18e-eeuwse herenhuis is een prachtige bezienswaardigheid op zich. Binnen bewonder je de privécollectie van kunsthistoricus Abraham Bredius. Een verzameling oude meesters uit de Gouden Eeuw.  

Museum Bredius is een verborgen parel aan de Hofvijver. 

Tickets