Wandelingen met een groep

Wandelingen met een groep

Loop met een gids door de geschiedenis van Den Haag.

In het historische centrum van Den Haag liggen de verhalen voor het oprapen. Lijkt het je leuk om deze verhalen te ontdekken tijdens een stadswandeling in groepsverband? Ga dan eens op pad met één van onze gidsen!

We organiseren regelmatig stadswandelingen op zondag, kijk in de agenda voor het aanbod.

Activiteitenagenda

Wandelingen met je eigen groep

Wil je een wandeling in Den Haag organiseren en ben je benieuwd naar onze mogelijkheden? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een offerte: 070- 312 30 65 of educatie@haagshistorischmuseum.nl.

  • De kosten van een wandeling bedragen € 80,- exclusief museumentree (maximaal 20 personen per groep).
  • Een themawandeling duurt circa één uur. Het is ook mogelijk een arrangement te maken van 1,5 uur. De kosten zijn dan € 120,-
  • Boek je wandeling minimaal twee weken van tevoren.

Wandeling Den Haag en Slavernij

Velen denken bij het slavernijverleden in Nederland aan handelsstad Amsterdam of havenstad Middelburg, maar Den Haag speelde al vanaf de 17de eeuw een centrale rol in de totstandkoming, de handhaving en de afschaffing van de slavernij. In het Haagse straatbeeld zijn sporen van deze geschiedenis nog altijd zichtbaar. Verschillende locaties herinneren ons tot op heden aan het slavernijverleden en maken onderdeel uit van deze stadswandeling.

Het Binnenhof als middeleeuws kasteel

Verken het Binnenhof en de omgeving van het Binnenhof, zoals het eeuwen geleden was: het hof van de Graven van Holland, omringd door grachten en muren met drie toegangspoorten. In zeven eeuwen veranderde het keer op keer van gezicht. We volgen de (bouw)geschiedenis, van kasteel tot bestuurscentrum. Let op: vanwege de verbouwing gaat deze rondleiding niet door het Binnenhof maar er om heen.

Tickets