Gezichten van de Gouden Eeuw

Gezichten van de Gouden Eeuw

Hoe ging portretschilder Van Ravesteyn te werk, welke figuren heeft hij afgebeeld en wat zeggen deze schilderijen over die tijd? Hoe maak je zelf eigenlijk een portret? Dat ontdek je allemaal tijdens deze workshop.

Jan van Ravesteyn was tijdens de Gouden Eeuw de meest gewilde portretschilder binnen Den Haag. Hij maakte portretten van onder meer rijke particulieren, het stadsbestuur en de schutterij.

Workshop portretschilderen

Je leerlingen bekijken eerst samen met een museumdocent de portretten van Jan van Ravesteyn in het museum. Daarna gaan ze zelf aan de slag en schilderen ze een eigen portret.

Ook kun je een gratis educatieposter bij ons aanvragen, die precies uitlegt hoe het schilderen van een portret in zijn werk gaat. Leuk voor in de klas. We nodigen jou en je leerlingen van harte uit om hun creatie met ons te delen op social media (met de hashtag #portretHHM).

Praktische informatie

  • Kosten: Schilderworkshop (incl. materialen): € 7,50 per leerling (duur: 1,5 uur)

  • Geschikt bij de vakken geschiedenis, kunstonderwijs en CKV

  • Boeken via educatie@haagshistorischmuseum.nl of 070 - 312 30 65


Deze workshop is ontwikkeld bij de tentoonstelling 'Gezichten van de Gouden Eeuw. Portretten van Jan van Ravesteyn' (van 26 november 2016 t/m 9 april 2017 in het Haags Historisch Museum). Deze tentoonstelling is inmiddels geëindigd. Je kunt de workshop echter nog boeken - ons museum toont namelijk permanent schilderijen van Jan van Ravesteyn.

Tickets