Educatieve websites

Educatieve websites

Maak je lessen extra interessant en bereid jullie bezoek voor aan de hand van leuk materiaal.

Haagse Tijden

Zoek je leuk materiaal om je lessen te illustreren? Wil je je leerlingen gestructureerd leren zoeken of materiaal voor een werkstuk of spreekbeurt laten verzamelen? De website Haagse Tijden gaat over de Haagse geschiedenis en kun je hiervoor heel goed gebruiken. Ook kun je de website raadplegen voordat je met je leerlingen het museum bezoekt.

De website volgt de indeling in de tien tijdvakken van de Commissie-De Rooy. Binnen elk tijdvak tref je de volgende thema's aan: Hagenaars, arm & rijk, wonen, bestuur, cultuur en techniek. Op een duidelijke tijdlijn vind je allerlei gebeurtenissen uit de Haagse geschiedenis. Deze worden toegelicht met een tekst en afbeeldingen. Ook vind je bij veel onderwerpen verwijzingen naar literatuur, websites en de Canonvensters. Tot ziens op www.haagsetijden.nl!

haagsetijden_roodklein.png

Haagse Schoolplaten

De collectie van onze musea (Haags Historisch Museum en Museum de Gevangenpoort) is de basis voor onze ‘moderne’ schoolplaten op www.haagseschoolplaten.nl. De voorwerpen en schilderijen hebben we gegroepeerd op thema en tijdsvak, alle voorwerpen zijn aanklikbaar en vertellen meer over zichzelf en achtergrond. Als je dieper in de website duikt, vind je filmpjes, achtergrondinformatie voor lessen, quizzen, geluidsfragmenten en spellen. Een zeer geschikte website als voorbereiding of  afsluiting van een museumbezoek.

Tickets