Cultuurmenu Haagse Ikkie (groep 3)

Cultuurmenu Haagse Ikkie (groep 3)

Speciaal voor het Cultuurmenu ontwikkelden we de les Haagse Ikkie, voor groep 3 van het primair onderwijs.

Iedereen heeft oren, een neus en een mond en we wonen allemaal in een huis. We eten, we slapen en we spelen. En toch zijn we allemaal anders. Centraal in deze les staat Ikkie. Hij woont in het Haags Historisch Museum en heeft een ik-doos gemaakt. Dat is eigenlijk zijn eigen museum over zichzelf. Aan de hand van de voorwerpen uit de ik-doos gaan de kinderen de collectie van het Haags Historisch Museum bekijken. Ze ontdekken dat het dagelijks leven van vroeger anders was dan nu; de stad zag er vroeger anders uit, je woonde anders, je speelde anders, je at andere dingen.

Bij elk onderdeel wordt er een spel gedaan om zo samen met Haagse Ikkie van alles te ontdekken over Den Haag, over geschiedenis, over jezelf en je eigen rol in jouw stad of dorp.

Praktische informatie

  • Duur: 75 minuten.
  • Het lesmateriaal voor deze Cultuurmenules is hier te downloaden.
  • Basisscholen binnen Den Haag kunnen deze les via het Cultuurmenu reserveren. Meer informatie via www.cultuurmenu.nl.
  • Basisscholen buiten Den Haag kunnen deze les los van het Cultuurmenu reserveren. De kosten voor scholen buiten Den Haag zijn € 4 per leerling.
  • Boeken via educatie@haagshistorischmuseum.nl of 070 - 312 30 65.

Over Cultuurmenu

Het Cultuurmenu is een Haagse cultuuragenda voor het Primair Onderwijs. Voor iedere groep van de Haagse basisscholen is er elk jaar een speciale museumles in één van de deelnemende musea. Na acht jaar basisonderwijs hebben de leerlingen een goed beeld van het aanbod van de musea in hun stad. Het Cultuurmenu is een samenwerking van de Haagse Musea, verenigd in de Stichting Gezamenlijke Projecten Haagse Musea.

Tickets