Primair Onderwijs

Primair Onderwijs

Speciaal voor het Primair Onderwijs bieden we lessen waarbij leerlingen spelenderwijs de geschiedenis van hun stad ontdekken.

Ga samen met dienstmeisje Betsie op zoek naar de hoed en leer spelenderwijs over het dagelijks leven in 1900. Deze museumles is speciaal ontwikkeld voor de allerjongste leerlingen.

Tussen Betsie en de mevrouw zijn grote verschillen. De één is arm, de ander is rijk. Ontdek de geschiedenis van Betsie, het onhandige dienstmeisje van jonkvrouw Lita de Ranitz in het jaar 1900.

Het koningshuis, hof en dorp, rechtspraak en politiek... Den Haag heeft het allemaal! Ontdek hoe Den Haag is ontstaan en uitgegroeid tot de huidige, grote stad.

Nog steeds is het 800 jaar oude Binnenhof hét centrum van de macht. Welke impact heeft dat op de mensen die al eeuwen wonen en werken in Den Haag? Wat betekent dat voor je leerlingen?

Haagse helden - een ontdekkingstocht naar bijzondere Hagenaars en Hagenezen. Den Haag heeft een rijke geschiedenis: hier bevinden zich het Koningshuis en het Binnenhof, er woonden wereldberoemde kunstenaars en denkers.

Tickets