Van de bodem tot in de vitrine (groep 5 t/m 8)

Het is belangrijk om de eigen geschiedenis te bewaren, maar hoe? Hoe weet je wat belangrijk is om te bewaren, en hoe zorg je dat andere mensen er van kunnen leren en genieten?

Het Gemeentearchief, de afdeling Archeologie van de gemeente Den Haag en het Haags Historisch Museum hebben de handen ineengeslagen. Samen bieden we een dagdeelprogramma aan.

Spelenderwijs doen de leerlingen een vondst, zoals echte archeologen dat ook doen. Maar wat hebben de kinderen eigenlijk gevonden? Op naar het gemeentearchief om dat te onderzoeken. Na een professioneel onderzoek in o.a. het depot van het archief, terug naar het Haags Historisch Museum, want moet niet iedereen over deze vondst weten? Samen richten ze in een vitrine een tentoonstelling in. Hoe doen musea dat eigenlijk, wat staat er op een tekstbordje?

Uitgangspunt voor de les zijn bodemvondsten en verhalen uit de wijk waar de school staat. Je ontvangt voorafgaand aan de les lesmateriaal.

• Kosten: € 7,50 per leerling (maximaal 30 leerlingen per activiteit)
  • Duur: 180 minuten
  • Boeken via educatie@haagshistorischmuseum.nl of 070 - 312 30 65
  • Leerlijn discipline: Cultureel erfgoed / Leerlijn thema: verhalen, onze stad / Deelthema: kennismaken met geschiedenis