Gezichten van de Gouden Eeuw (groep 6, 7 en 8)

Welke mensen zijn afgebeeld, wat zeggen deze schilderijen over die tijd en hoe ging Van Ravesteyn te werk? Hoe maak je zelf een portret? Dat ontdekken je leerlingen tijdens deze les!

Jan van Ravesteyn was tijdens de Gouden Eeuw de meest gewilde portretschilder van Den Haag. Hij maakte portretten van onder meer rijke inwoners, het stadsbestuur en de schutterij.

Ontdek de portretten

Bij deze les kan kun je kiezen uit twee opties:

1. Museumles: de leerlingen bekijken samen met een museumdocent de portretten van Jan van Ravesteyn in het museum.
  2. Workshop portretschilderen: de leerlingen bekijken eerst samen met een museumdocent de schilderijen van Jan van Ravesteyn in het museum. Daarna gaan ze zelf aan de slag en maken een portret van een klasgenoot, juf of misschien wel zichzelf.

Vraag de gratis educatieposter bij ons aan, deze legt precies uit hoe het schilderen van een portret in zijn werk gaat. Deze poster kun je een leuk plekje in de klas geven! We nodigen de leerlingen van harte uit hun creatie met ons te delen op social media (met de hashtag #portretHHM).

• Kosten:
    • Museumles: € 4 per leerling (duur: 1 uur)
    • Museumles + schilderworkshop (incl. materialen): € 6 per leerling (duur: 1,5 uur)
  • Boeken via educatie@haagshistorischmuseum.nl of 070 - 312 30 65.