Humor in Kunst: audiotour met Sjaak Bral

Ontdek het Haags Historisch Museum vanuit het perspectief van een cabaretier. Een initiatief van Cabarettheater Diligentia voor het Museumkwartier Den Haag.

Het Haags Historisch Museum kun je nu ook op een heel verrassende manier ontdekken: met de nodige humor. Cabarettheater Diligentia vroeg zes cabaretiers om verschillende locaties in het Museumkwartier Den Haag te verkennen. Het resultaat is een serie audiotours waarmee je kunstwerken door hun ogen bekijkt. Hagenaar Sjaak Bral wierp zijn scherpe blik op de collectie van ons museum en neemt je in zijn audiotour mee door het museum om stil te staan bij 15 objecten. Humor in Kunst is (gratis) te beluisteren via de telefoon, dus met eigen koptelefoon of oortjes. Meer informatie en downloads via: www.humorinkunst.nl.

Cabarettheater Diligentia selecteerde cabaretiers vanuit de visie om humor op zoveel mogelijk plekken en momenten een rol te laten spelen. Zo ontdek je het Museumkwartier Den Haag op een verrassende manier.

Humor als verbinder
Humor in Kunst is geboren vanuit de vraag: ‘hoe kan humor een verbindende rol spelen in ons leven?’ Met Humor in Kunst ontdek je een deel van een vaste tentoonstelling in het Museumkwartier Den Haag via een audiotour die is ingesproken door een cabaretier geselecteerd door Diligentia. De musea en theaters in het Haagse cultuurdistrict werken daarbij samen. Belangrijk kenmerk van de audiotour is dat je niet alleen de daadwerkelijke feiten en belangrijke achtergrondinformatie rond de geselecteerde kunstwerken te horen krijgt, maar ook de geestige en vaak verwonderende blik die de cabaretier toevoegt.

De volgende musea zijn onderdeel van Humor in Kunst;

• Marco Lopes x Escher in Het Paleis | 22 oktober 2021 - 30 april 2022
• Sjaak Bral x Haags Historisch Museum | 4 maart  – 30 september 2022
• Kiki Schippers x De Mesdag Collectie | 11 maart  – 30 september 2022
• Glodi Lugungu x het Mauritshuis| 22 april – 31 oktober 2022
• Museum Bredius |3 juni – 31 december 2022
• Rijksmuseum De Gevangenpoort | 8 juli  – 31 december 2022
(data onder voorbehoud)

Meer info en aanmelden via www.humorinkunst.nl
De audiotour is te beluisteren via de telefoon, dus met eigen koptelefoon of oortjes.

Museumkwartier Den Haag
Pal aan de Hofvijver en aan de mooiste laan liggen twaalf unieke cultuurinstellingen. Nergens anders in Nederland ligt er een schat aan cultuur zo dicht bij elkaar. Het gebied nodigt uit om een divers aanbod aan cultuur te ontdekken. De instellingen werken samen in Stichting Museumkwartier Den Haag en staan voor een verfrissend meerstemmig kleurrijk tegengeluid.
Meer informatie over Museumkwartier Den Haag is hier te vinden.