Nieuws

01-12-2016

Haags Historisch Museum verwerft schilderij van Gerard Hoet


Op een veiling van Christie’s in Parijs heeft het Haags Historisch Museum het familieportret van de familie Quarles van de zeventiende-eeuwse schilder Gerard Hoet (1648-1733) kunnen aankopen. Het schilderij toont Pieter Quarles met zijn echtgenote Cornelia Splinter van Loenersloot, hun twee kinderen en een bediende. Op de achtergrond is de buitenplaats Vrijburg (bij Voorburg) afgebeeld die in het bezit was van de familie.

Het schilderij vormt een belangrijke aanvulling op de collectie van het museum en zal voor het eerst te zien zijn op de tentoonstelling Arm en Rijk / Rijk en Arm die het Haags Historisch Museum vanaf 29 april 2017 organiseert. Op deze tentoonstelling gaat het museum in op de vraag hoe arm en rijk met en naast elkaar leefden in Den Haag, vanaf de 17de eeuw tot nu.

Lees meer
25-02-2016

Uitslag bezoekerspoll 'Held op Sokkel'


Op 14 februari eindigde onze tentoonstelling 'Held op Sokkel', waarin we een tiental helden uitlichtten van wie in Den Haag een standbeeld te vinden is. Aan het einde van de tentoonstelling stelden we bezoekers twee vragen: wie is de grootste held in deze tentoonstelling en van welke held wordt nog een standbeeld gemist?

Lees meer
10-02-2016

Win een VIP-arrangement voor 5 maart

Den Haag was in de jaren 50 en 60 dé pophoofdstad van Nederland. Zou het niet leuk zijn om nog één keer die legendarische periode mee te maken? Laat ons op Facebook weten met wie jij dit wilt beleven en maak kans op een VIP-arrangement voor 2 personen op zaterdag 5 maart!

Lees meer
05-11-2015

Museumraad van start


Op 3 november kwam de allereerste Museumraad bij elkaar in het Haags Historisch Museum. De deelnemers maakten kennis met elkaar en het museum, namen een eigen topstuk mee en kregen hun eerste opdrachten mee naar huis.

Lees meer
07-10-2015

Combiticket Art The Hague (7 t/m 11 oktober)


Van 7 tot en met 11 oktober vindt de kunstbeurs Art The Hague plaats in de Fokker Terminal. Samen met het Haags Historisch Museum, Art The Hague, het Gemeentemuseum Den Haag en het Fotomuseum is een speciaal combiticket ontwikkeld. U ontvangt dit ticket gratis bij betalend bezoek aan ons museum of één van de andere instellingen.
Lees meer