Nieuws

29-03-2017

Bewoners Schilderswijk bezoeken Van Ravesteyn-tentoonstelling

Veel buurtbewoners kennen de Van Ravesteinstraat in de Haagse Schilderswijk wel, maar hebben geen idee naar wie deze straatnaam eigenlijk verwijst. Wie was deze schilder? Om dat te ontdekken, nodigde het Haags Historisch Museum de bewoners van de Schilderswijk (en in het bijzonder de Van Ravesteinstraat) uit voor een gratis bezoek aan de tentoonstelling 'Gezichten van de Gouden Eeuw. Portretten van Jan van Ravesteyn'.

Lees meer
28-03-2017

Stadsgezicht van Den Haag door Casper Faassen tijdelijk in Haags Historisch Museum

Van 8 april t/m 9 juli 2017 toont het Haags Historisch Museum een hedendaags stadsgezicht van Den Haag door Casper Faassen (Leidschendam, 1975). Faassen werkt in het spoor van de 17de-eeuwse schilder Jan van Goyen aan een serie Nederlandse stadsgezichten. Zijn Gezicht op Den Haag wordt dan ook gepresenteerd naast het bijna 6 meter brede stadsgezicht dat Jan van Goyen in 1650/1651 maakte en dat een van de topstukken van het museum is.

Lees meer
15-03-2017

Bijzondere puzzel geschonken aan het museum

Onlangs heeft het Haags Historisch Museum een mooie schenking in ontvangst mogen nemen: een legpuzzel van een voedseldropping boven Den Haag in de Tweede Wereldoorlog, waarvan - voor zover bekend - nog maar weinig exemplaren in gave staat over zijn.

Lees meer
28-12-2016

Geslaagde eerste editie Café MijnDenHaag*

Speciaal voor deelnemers aan het project MijnDenHaag* organiseerde het Haags Historisch Museum i.s.m. Riboet Verhalenkunst op 12 november 2016 Café MijnDenHaag*, een avondprogramma met muziek en theater.

Lees meer
15-12-2016

Haags Historisch Museum viert 30-jarig bestaan met vernieuwd museumcafé

Het Haags Historisch Museum bestaat op vrijdag 16 december precies dertig jaar. Om dit jubileum én de komst van een vernieuwd museumcafé te vieren, trakteert het museum de hele maand december op een gratis tweede kopje koffie of thee.

Lees meer