Nieuws

28-03-2017

Stadsgezicht van Den Haag door Casper Faassen tijdelijk in Haags Historisch Museum

Van 8 april t/m 9 juli 2017 toont het Haags Historisch Museum een hedendaags stadsgezicht van Den Haag door Casper Faassen (Leidschendam, 1975). Faassen werkt in het spoor van de 17de-eeuwse schilder Jan van Goyen aan een serie Nederlandse stadsgezichten. Zijn Gezicht op Den Haag wordt dan ook gepresenteerd naast het bijna 6 meter brede stadsgezicht dat Jan van Goyen in 1650/1651 maakte en dat een van de topstukken van het museum is.

Lees meer
15-03-2017

Bijzondere puzzel geschonken aan het museum

Onlangs heeft het Haags Historisch Museum een mooie schenking in ontvangst mogen nemen: een legpuzzel van een voedseldropping boven Den Haag in de Tweede Wereldoorlog, waarvan - voor zover bekend - nog maar weinig exemplaren in gave staat over zijn.

Lees meer
28-12-2016

Geslaagde eerste editie Café MijnDenHaag*

Speciaal voor deelnemers aan het project MijnDenHaag* organiseerde het Haags Historisch Museum i.s.m. Riboet Verhalenkunst op 12 november 2016 Café MijnDenHaag*, een avondprogramma met muziek en theater.

Lees meer
15-12-2016

Haags Historisch Museum viert 30-jarig bestaan met vernieuwd museumcafé

Het Haags Historisch Museum bestaat op vrijdag 16 december precies dertig jaar. Om dit jubileum én de komst van een vernieuwd museumcafé te vieren, trakteert het museum de hele maand december op een gratis tweede kopje koffie of thee.

Lees meer
01-12-2016

Haags Historisch Museum verwerft schilderij van Gerard Hoet


Op een veiling van Christie’s in Parijs heeft het Haags Historisch Museum het familieportret van de familie Quarles van de zeventiende-eeuwse schilder Gerard Hoet (1648-1733) kunnen aankopen. Het schilderij toont Pieter Quarles met zijn echtgenote Cornelia Splinter van Loenersloot, hun twee kinderen en een bediende. Op de achtergrond is de buitenplaats Vrijburg (bij Voorburg) afgebeeld die in het bezit was van de familie.

Het schilderij vormt een belangrijke aanvulling op de collectie van het museum en zal voor het eerst te zien zijn op de tentoonstelling Arm en Rijk / Rijk en Arm die het Haags Historisch Museum vanaf 29 april 2017 organiseert. Op deze tentoonstelling gaat het museum in op de vraag hoe arm en rijk met en naast elkaar leefden in Den Haag, vanaf de 17de eeuw tot nu.

Lees meer