Nieuws

19-04-2018

Tegeltableau voor Haags Historisch Museum dankzij Sebastiaan Genootschap

Dankzij een bijdrage van het Sebastiaan Genootschap, Stichting dr. Hendrik Muller's Vaderlandsch Fonds en De Frans Mortelmans Stichting heeft het Haags Historisch Museum een tegeltableau van de bekende Haagse porseleinfabriek Rozenburg kunnen aankopen. Het tableau is vanaf 25 april in de vaste opstelling van het museum te zien.

Lees meer
19-04-2018

Haags Historisch Museum krijgt persoonlijke voorwerpen George Maduro

Het Haags Historisch Museum ontvangt een bijzondere schenking van de familie van George Maduro (1916-1945). Het gaat om een aantal objecten uit het privébezit van Maduro die na de Tweede Wereldoorlog door de familie zijn bewaard, zoals kleding, een grote hutkoffer en een hockeyshirt van de Haagse vereniging HHIJC.

Lees meer
01-03-2018

Win een interieurworkshop t.w.v. € 59,95 of twee vrijkaarten voor De Wereld achter een Poppenhuis!

Geïnspireerd geraakt door de (mini-)interieurs in onze tentoonstelling De wereld achter een poppenhuis? En wil je nu zelf aan de slag met je eigen interieur? Goed nieuws: wij mogen twee plekken weggeven voor de Interieur WorkOut in Den Haag op zaterdag 24 maart! Samen met Vanessa Kervezee, professioneel styliste en interieurontwerpster bij Roomwit, maak je een inspirerend interieurplan voor een ruimte in jouw huis.

Lees meer
28-12-2017

Meer bezoekers in 2017 voor Haags Historisch Museum en Museum de Gevangenpoort

Ruim 110.000 bezoekers voor beide musea aan de Hofvijver - Het Haags Historisch Museum zal 2017 naar verwachting afsluiten met ruim 47.000 bezoekers, ruim 4.000 meer dan in 2016. Vooral de tentoonstellingen Arm en Rijk / Rijk en Arm, over ongelijkheid in de stad en de tentoonstelling Afrikaanse bedienden aan het Haagse hof trokken veel publiek. En nog steeds, want de tentoonstelling die voor het eerst het levensverhaal vertelt van de in slavernij geboren bedienden Willem Frederik Cupido en Guan Anthony Sideron is nog t/m 28 januari 2018 te zien.

Lees meer
20-12-2017

Kenny B maakt uitslag DNA-test bekend

Op uitnodiging van het Haags Historisch Museum bezocht de Surinaams-Nederlandse artiest Kenny B onlangs de tentoonstelling 'Afrikaanse bedienden aan het Haagse hof' (21 sep 2017 t/m 28 jan 2018). Tijdens onderzoek ontdekte het museum dat er nog steeds nazaten zijn te vinden van de Afrikaanse bediende Cupido. De afstammelingen waren positief verrast toen zij vernamen dat een deel van hun wortels in West-Afrika liggen. Dit vormde de aanleiding voor het Haags Historisch Museum om ook aan Kenny B te vragen een DNA-test te doen. Zouden de wortels van Kenny in dezelfde regio liggen als de nazaten van Cupido? En wat blijkt: zijn roots liggen inderdaad in West-Afrika, maar wel grotendeels in Nigeria!

Lees meer