Stadsgezicht van Den Haag door Casper Faassen langer te zien

Het hedendaagse stadsgezicht van Den Haag, gemaakt door Casper Faassen, blijft langer te zien in het Haags Historisch Museum. Het schilderij zal tot en met 3 september 2017 tentoongesteld blijven in zaal 1, zij aan zij met het zeventiende-eeuwse stadsgezicht van Jan van Goyen.

Faassen (Leidschendam, 1975) maakte zijn versie van Gezicht op Den Haag (2,70 x 1,70 meter) recent voor het museum. Net zoals Van Goyen koos Faassen voor een vogelvluchtperspectief om zoveel mogelijk herkenbare gebouwen op te nemen. Maar waar Van Goyen werkte vanuit de Binckhorst, ten zuidoosten van de stad, maakte Faassen zijn foto vanaf het dak van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu aan de Plesmanweg, aan de noordkant van de stad. Dus letterlijk vanaf de andere kant. Voor het maken van de foto kreeg hij persoonlijk toestemming van demissionair minister Melanie Schultz van Haegen.

Lees meer over het stadsgezicht van Casper Faassen