Museumraad van start

Op 3 november kwam de allereerste Museumraad bij elkaar in het Haags Historisch Museum. De deelnemers maakten kennis met elkaar en het museum, namen een eigen topstuk mee en kregen hun eerste opdrachten mee naar huis.

De Museumraad is een groep van Haagse jongeren tussen de 15 en 18 jaar met uiteenlopende culturele achtergronden, interesse in geschiedenis en liefde voor Den Haag. Jongeren krijgen zo de kans om mee te denken over de inhoud van tentoonstellingen en activiteiten van het museum.

Maurits, Ruben en Milou zijn de eerste deelnemers aan de Museumraad. Alle drie hadden ze alvast wat voorwerk gedaan: Maurits was onlangs naar Naar de Boeren! geweest met zijn oma, Ruben had op eigen houtje de Groeikaart bestudeerd en Milou komt sowieso wel vaker in musea. Ook hadden ze een eigen persoonlijk topstuk meegenomen, waarmee ze op de foto gingen voor het project MijnDenHaag*.

Binnenkort zal de Museumraad zich persoonlijk aan jullie voorstellen. Hopelijk zullen jullie ze regelmatig tegen het lijf lopen in het museum!