Museum Take Over wint 'De Haagse C'

Het project Museum Take Over van het Haags Historisch Museum wint 'De Haagse C' (dé prijs voor cultuurparticipatie in Den Haag). Zowel de juryprijs als de publieksprijs werden binnengesleept. Het museum en alle betrokkenen die dit project hebben waargemaakt zijn zeer vereerd.

Dit jaar was het thema van de Haagse C ‘Out of the box’. In maart 2019 was CultuurSchakel op zoek naar Haagse projecten die buiten hun kader om hebben gedacht en hierdoor burgers, buren, de wijk of organisaties op een originele manier kennis hebben laten maken met kunst en cultuur. Burgers dienden hierbij op een actieve manier deel te hebben genomen aan kunst en cultuur.

Museum Take Over sloot naadloos aan bij dit thema. Op 14 december 2018 vond dit evenement plaats in het Haags Historisch Museum. Een groep jongeren, die normaal niet zo snel zelf naar het museum zouden gaan, werkten maanden aan de voorbereiding hiervan en waren op 14 december voor één avond de baas in het museum. Het werd een avond vol kunst, dans, muziek, rap en poëzie. Alles werd uitgevoerd vanuit de gedachtegang: "Wat draagt mijn (familie)geschiedenis bij aan het verhaal van Den Haag?". De jongeren waren niet alleen verantwoordelijk voor de inhoud, maar droegen ook zelfstandig zorg voor alles dat rondom het evenement nodig was: van beveiliging tot catering en van marketing tot filmopnames en succesvolle fondswerving!

De Museum Take Over werd geraliseerd in samenwerking met jongerenwerker en powervrouw Deborah Cameron. Wij zijn alleen zeer vereerd en verrast dat het zowel de publieksprijs als de juryprijs (unaniem) heeft gewonnen. Graag willen we iedereen die op dit project gestemd heeft dan ook hartelijk bedanken.

Op naar Museum Take Over 2019, tot dan!

Den Haag FM maakte een verslag van de uitreiking in het Atrium: