Meer bezoekers in 2017 voor Haags Historisch Museum en Museum de Gevangenpoort

Ruim 110.000 bezoekers voor beide musea aan de Hofvijver - Het Haags Historisch Museum zal 2017 naar verwachting afsluiten met ruim 47.000 bezoekers, ruim 4.000 meer dan in 2016. Vooral de tentoonstellingen Arm en Rijk / Rijk en Arm, over ongelijkheid in de stad en de tentoonstelling Afrikaanse bedienden aan het Haagse hof trokken veel publiek. En nog steeds, want de tentoonstelling die voor het eerst het levensverhaal vertelt van de in slavernij geboren bedienden Willem Frederik Cupido en Guan Anthony Sideron is nog t/m 28 januari 2018 te zien.

Meer dan 60.000 bezoekers voor de Gevangenpoort

Museum de Gevangenpoort, dat ook onder de Stichting Haags Historisch Museum valt, ontving begin december al zijn 60.000ste bezoeker. Naar verwachting sluit het museum dit jaar af met ruim 63.000, een aantal dat in de top 3 komt van de best bezochte jaren sinds het gebouw in 1853 als museum werd geopend. Bezoekers waarderen de verhalen over de geschiedenis van het Nederlandse strafrecht, iets waar het museum in de toekomst nog meer nadruk op zal leggen.

Vanaf februari: nieuwe tentoonstelling in het Haags Historisch Museum

Vanaf 17 februari 2018 is in het Haags Historisch Museum de tentoonstelling De wereld achter een poppenhuis. Willem Tholen, Lita de Ranitz en vrienden te zien, waarin publiekslieveling het pronkpoppenhuis van Lita de Ranitz uit 1910 centraal staat.