Kenny B maakt uitslag DNA-test bekend

Op uitnodiging van het Haags Historisch Museum bezocht de Surinaams-Nederlandse artiest Kenny B onlangs de tentoonstelling 'Afrikaanse bedienden aan het Haagse hof' (21 sep 2017 t/m 28 jan 2018). Tijdens onderzoek ontdekte het museum dat er nog steeds nazaten zijn te vinden van de Afrikaanse bediende Cupido. De afstammelingen waren positief verrast toen zij vernamen dat een deel van hun wortels in West-Afrika liggen. Dit vormde de aanleiding voor het Haags Historisch Museum om ook aan Kenny B te vragen een DNA-test te doen. Zouden de wortels van Kenny in dezelfde regio liggen als de nazaten van Cupido? En wat blijkt: zijn roots liggen inderdaad in West-Afrika, maar wel grotendeels in Nigeria!

Kenny B bekijkt voor het eerst de resultaten van zijn DNA-test:

Foto: Kenny B met directeur Marco van Baalen in de tentoonstelling 'Afrikaanse bedienden aan het Haagse hof'.