Haags Historisch Museum viert 30-jarig bestaan met vernieuwd museumcafé

Het Haags Historisch Museum bestaat op vrijdag 16 december precies dertig jaar. Om dit jubileum én de komst van een vernieuwd museumcafé te vieren, trakteert het museum de hele maand december op een gratis tweede kopje koffie of thee.

De Sint Sebastiaansdoelen

In december 1636 werd de eerste steen van de Sint Sebastiaansdoelen, het ‘clubhuis’ voor de Sint Sebastiaansschutterij, gelegd door prins Willem II. In de eeuwen daarna vervulde het pand verschillende functies: van schuttersdoelen tot veilinglokaal en hotel. Op 16 december 1986 nam het Haags Historisch Museum haar intrek in het gebouw. Daarvoor maakte de historische collectie deel uit van het Gemeentemuseum.

Nieuw: Café Sebas

Sinds kort is het museum een vernieuwd museumcafé rijker. In het vernieuwde Café Sebas kunnen bezoekers voortaan genieten van een kopje koffie/thee of een lunch. De exploitatie door Museumcatering, de vaste cateraar van onder meer het Gemeentemuseum en Escher in het Paleis, staat garant voor kwaliteit en gastvrijheid.

Directeur Marco van Baalen is zeer verheugd over de recente uitbreiding: “We merken dat onze bezoekers de behoefte hebben om na hun museumbezoek nog even te kunnen napraten of te reflecteren op wat ze hebben gezien. Een sfeervol museumcafé is dan ook onmisbaar. Ik ben er trots op dat Café Sebas dit nu mogelijk maakt voor onze bezoekers”.

Café Sebas is toegankelijk voor bezoekers gedurende de openingstijden van het museum (di-vr 10.00-17.00 uur, za/zo 12.00-17.00 uur, ook op Tweede Kerstdag). Vanuit het museumcafé hebben bezoekers uitzicht op de Hofvijver en het Binnenhof. Toegang tot het WiFi-netwerk is gratis. Café Sebas kon worden gerealiseerd dankzij een financiële bijdrage van het Sebastiaan Genootschap, de businessclub van het museum.

Foto's: A.M. Minnaard Fotografie