Nieuws

02-05-2018

Museum organiseert (besloten) avondprogramma voor nazaten van Cupido

Op donderdag 21 juni van 16.30 tot 19.30 uur organiseerde het Haags Historisch Museum een speciale avond naar aanleiding van de nieuwe plek die het verhaal van Cupido en Sideron krijgt in de vaste opstelling.

Lees meer
26-04-2018

Kaartverkoop rondleidingen Paleis Kneuterdijk van start op 1 mei

Wegens groot succes geeft het Haags Historisch Museum in samenwerking met de Raad van State een vervolg aan de maandelijkse rondleidingen door Paleis Kneuterdijk. De kaartverkoop voor de rondleidingen in juli tot en met november 2018 start op dinsdag 1 mei om 12:00 uur via www.haagshistorischmuseum.nl/online-kaartverkoop.

Lees meer
19-04-2018

Tegeltableau voor Haags Historisch Museum dankzij Sebastiaan Genootschap

Dankzij een bijdrage van het Sebastiaan Genootschap, Stichting dr. Hendrik Muller's Vaderlandsch Fonds en De Frans Mortelmans Stichting heeft het Haags Historisch Museum een tegeltableau van de bekende Haagse porseleinfabriek Rozenburg kunnen aankopen. Het tableau is vanaf 25 april in de vaste opstelling van het museum te zien.

Lees meer
19-04-2018

Haags Historisch Museum krijgt persoonlijke voorwerpen George Maduro

Het Haags Historisch Museum ontvangt een bijzondere schenking van de familie van George Maduro (1916-1945). Het gaat om een aantal objecten uit het privébezit van Maduro die na de Tweede Wereldoorlog door de familie zijn bewaard, zoals kleding, een grote hutkoffer en een hockeyshirt van de Haagse vereniging HHIJC.

Lees meer
01-03-2018

Win een interieurworkshop t.w.v. € 59,95 of twee vrijkaarten voor De Wereld achter een Poppenhuis!

Geïnspireerd geraakt door de (mini-)interieurs in onze tentoonstelling De wereld achter een poppenhuis? En wil je nu zelf aan de slag met je eigen interieur? Goed nieuws: wij mogen twee plekken weggeven voor de Interieur WorkOut in Den Haag op zaterdag 24 maart! Samen met Vanessa Kervezee, professioneel styliste en interieurontwerpster bij Roomwit, maak je een inspirerend interieurplan voor een ruimte in jouw huis.

Lees meer