Museumraad

De Museumraad is een groep van Haagse jongeren tussen de 15 en 18 jaar met uiteenlopende culturele achtergronden, interesse in geschiedenis en liefde voor Den Haag. Zij krijgen de kans mee te denken over de inhoud van tentoonstellingen en activiteiten van het museum.

Leden van de Museumraad

Museumraad

V.l.n.r.: Maurits, Ruben en Milou. Foto: MijnDenHaag* door Maaike van Grol.

Maurits:

Ik ben Maurits, ik heb van m'n 10e tot m'n 13 in Frankrijk gewoond. Momenteel werk ik als chef bij een sushi restaurant. Samen met Milou zit ik op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet.

Ruben:

Hallo, ik ben Ruben Stadman, ik zit op het Segbroek College in 5 HAVO en heb een N&T profiel. Ik heb geen geschiedenis in mijn vakkenpakket en hoop door mee te doen aan de museumraad nog wat mee te krijgen van geschiedenis en om zo ook mijn CV een beetje te vullen. Verder ben ik 17 jaar.

Milou:

Mijn naam is Milou Teepe en ik ben 16 jaar. Ik zit in de 5e klas van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet en neem deel aan de Museumraad omdat ik me erg interesseer in kunst en graag naar musea ga. Verder hoop ik via de Museumraad een beter beeld te krijgen van de gang van zaken in een museum.

#Instatakeover070

In 2016 werkte Museumraadlid Ruben Stadman mee aan de rubriek #Instatakeover070. Een week lang nam hij het Instagram-account van het Haags Historisch Museum over en liet hij de stad Den Haag door zijn ogen zien. Bekijk hier zijn foto's!