MuseumJeugdUniversiteit

Het Haags Historisch Museum doet ieder voor- en najaar mee met de MuseumJeugdUniversiteit. Speciaal voor nieuwsgierige kinderen tussen de 8 en 12 jaar hebben we een reeks interessante colleges samengesteld!

De colleges duren een uur en hebben altijd een leuk, gek, bijzonder of interessant onderwerp dat betrekking heeft op de Haagse historie. De sprekers bij de MuseumJeugdUniversiteit zijn wetenschappelijk medewerkers van het museum, wetenschappers uit de academische wereld of experts uit het vakgebied. Inspirerende mensen, die waanzinnig veel over hun onderwerp weten! Je krijgt tijdens de colleges dan ook de mogelijkheid hen het hemd van het lijf te vragen.

Bij de eerste lezing krijg je een collegekaart, die telkens afgestempeld wordt. Wie bij voldoende colleges is geweest, krijgt aan het einde een diploma. Een collegereeks van de MuseumJeugdUniversiteit bij het Haags Historisch Museum kost € 20,- (voor vier colleges). De colleges worden gegeven op zondag van 11.30 tot 12.30 uur in het Haags Historisch Museum en Museum de Gevangenpoort. Inschrijven kan via www.museumjeugduniversiteit.nl.

Helaas kan de collegereeks van het voorjaar 2020 geen doorgang vinden. Onze excuses voor het ongemak.

Beeld: Kim Verkade - Creative Imaging