Museum voor kinderen

Het Haags Historisch Museum is een leuk museum voor kinderen die een dagje in Den Haag zijn. We organiseren regelmatig kinderactiviteiten, zoals workshops, en bieden speciale museumlessen aan voor scholen.

Leuk en leerzaam museum voor kinderen in Den Haag

In het Haags Historisch Museum leren kinderen spelenderwijs alles over de geschiedenis van de stad Den Haag. We bieden leuke activiteiten aan voor zowel schoolgroepen als voor kinderen die zonder school het museum bezoeken.

Kom je met je (groot-)ouders naar het museum? Dat komt goed uit, want er is in ons museum voor kinderen van alles te doen. Kom snel eens langs voor één van onze kinderactiviteiten (vanaf 4 jaar oud):

  • Salon en Ontdekzolder (in het weekend en schoolvakanties geopend)
  • Speurtochten: Spinnensafari met Simon Smalpoot of Speuren met de Haga Rapper
  • Kijktocht langs schilderijen en voorwerpen: Oog voor Detail
  • Het Kinderspoor door de vaste collectie
  • MuseumJeugdUniversiteit: een reeks colleges voor leergierige kinderen van 8 tot 12 jaar

Ook organiseren we regelmatig interactieve workshops voor kinderen tijdens de weekenden of schoolvakanties. We koppelen de workshops vaak aan een tijdelijke expositie. Eerst ga je samen met de museumdocent de tentoonstelling bekijken en daarna mag je zelf de mouwen opstropen en creatief aan de slag! Ondertussen kunnen de (groot)ouders genieten van een kopje koffie in ons museumcafé of natuurlijk zelf in het museum rondkijken.

Speciaal voor schoolgroepen bieden we aparte museumlessen aan onder begeleiding van een professionele en enthousiaste museumdocent.

Meer weten over onze kinderactiviteiten?

Wil je meer weten over de activiteiten die het Haags Historisch Museum voor kinderen organiseert? Kijk dan vast eens in onze activiteitenagenda, meld je aan voor de speciale kidsnieuwsbrief of neem vrijblijvend contact met ons op. We zijn bereikbaar op info@haagshistorischmuseum.nl en 070 364 69 40. Tot kijk in het museum!