MijnDenHaag*

Als Hagenaar bent u onderdeel van de Haagse geschiedenis. Daarom vertellen wij samen met u het verhaal van de stad. Niet alleen onze collectie schilderijen en objecten zijn daarbij van belang, maar juist ook alledaagse voorwerpen spelen daarin een rol. Denk bijvoorbeeld aan een speldje van uw Haagse wandelvereniging of een oud kasboekje van de hoedenwinkel van uw opa. Belangrijk is dat de voorwerpen een verhaal vertellen dat te maken heeft met Den Haag.

Wat doen wij met uw verhaal?

Het Haags Historisch Museum is benieuwd naar uw persoonlijke verhalen en voorwerpen over Den Haag. Op de speciale Topstukkendagen kunt u langskomen in het museum om uw verhaal en voorwerp vast te laten leggen. Een professionele fotograaf maakt een foto van u met uw voorwerp. Samen met een museumdocent schrijft u kort het verhaal bij uw voorwerp uit. Met uw toestemming hangen wij uw foto met verhaal in het museum.

Soms zien wij dat een bepaald thema in veel verhalen terugkomt. Dit is voor ons een mooie aanleiding om al deze herinneringen aan de stad te bundelen in een MijnDenHaag* tentoonstelling. Zo kan het zijn dat wij u vragen of wij uw voorwerp mogen lenen, zodat onze bezoekers het kunnen bewonderen in ons museum. Een voorbeeld van een MijnDenHaag* tentoonstelling is MijnDenHaag*Winkelt en MijnSurinaamsDenHaag*.

Laat u inspireren of neem contact op

Inspiratie en voorbeelden vindt u op de eigen website van MijnDenHaag*. Voor meer informatie of reserveren kunt u contact opnemen met afdeling Educatie via 070 3123065 of educatie@haagshistorischmuseum.nl.

Terugblik: Café MijnDenHaag*

Speciaal voor MijnDenHaag*-deelnemers organiseerde het Haags Historisch Museum i.s.m. Riboet Verhalenkunst op drie data Café MijnDenHaag*, een avondprogramma met muziek en theater. Bekijk hieronder twee sfeerimpressies van de avonden.

Café MijnDenHaag* werd mede mogelijk gemaakt door: