Op zoek naar de hoed (groep 1 en 2)

Ga samen met dienstmeisje Betsie op zoek naar de hoed en leer spelenderwijs over het dagelijks leven in 1900. Deze museumles is speciaal ontwikkeld voor de allerjongste leerlingen. Spelenderwijs maken de leerlingen van groep 1 en 2 kennis met geschiedenis. Hierbij wordt met name aandacht geschonken aan de verschillen tussen vroeger en nu.

In deze les staat Betsie centraal: het dienstmeisje van Lita de Ranitz, die de kinderen (aan de hand van ons Poppenhuis) mee terug neemt naar het leven van 100 jaar geleden. Ze vertelt over alle klusjes die ze moet doen voor de rijke mevrouw voor wie ze werkt. Natuurlijk gaan de leerlingen haar daarbij helpen: ze gaan bijvoorbeeld de tafel dekken en de was strijken. Ook maken ze kennis met kleding, jurken en hoeden van vroeger.

Deze museumles is zeer interactief. De leerlingen mogen veel voorwerpen aanraken en vooral het zelf doen is erg belangrijk!

• Kosten: € 4,00 per leerling (max. 2 begeleiders per 15 leerlingen)
  • Duur: 75 minuten.
  • Voorbereiding
    Voorafgaand aan de museumles krijgen de kinderen een brief van Betsie. Deze brief kan gebruikt worden in de les op school ter voorbereiding op het museumbezoek.
  • Kerndoelen
    • Nederlandse taal (kerndoel 1)
    • Oriëntatie op jezelf en op de wereld in tijd en ruimte (kerndoel 47 • 51)
      Bron: Kerndoelen boekje OCW
  • Boeken via educatie@haagshistorischmuseum.nl of 070 - 312 30 65.