Gezichten van de Gouden Eeuw (Groep 6, 7 en 8)

Jan van Ravesteyn was tijdens de Gouden Eeuw de meest gewilde portretschilder van Den Haag. Hij maakte portretten van onder meer rijke inwoners, het stadsbestuur en de schutterij. Welke mensen zijn er afgebeeld, wat zeggen deze schilderijen over die tijd en hoe ging Van Ravesteyn te werk? Hoe maak je zelf eigenlijk een portret? Dat ontdek je allemaal tijdens deze les!

Ontdek de portretten

Bij deze les kan gekozen worden uit twee opties:

1. Museumles: de leerlingen bekijken samen met een museumdocent de portretten van Jan van Ravesteyn in het museum.
  2. Workshop portretschilderen: de leerlingen bekijken eerst samen met een museumdocent de schilderijen van Jan van Ravesteyn in het museum. Daarna gaan ze zelf aan de slag en maken een portret van een klasgenoot, juf of misschien wel zichzelf.

Vraag de gratis educatieposter bij ons aan, deze legt precies uit hoe het schilderen van een portret in zijn werk gaat. Deze poster kunt u een leuk plekje in de klas geven! We nodigen de leerlingen van harte uit om hun creatie met ons te delen op social media (met de hashtag #portretHHM).

• Kosten:
    • Museumles: €4,00 per leerling (duur: 1 uur)
    • Museumles + schilderworkshop (incl. materialen): €6,00 per leerling (duur: 1,5 uur)
  • Boeken via educatie@haagshistorischmuseum.nl of 070 - 312 30 65.

Deze lessen zijn ontwikkeld bij de tentoonstelling 'Gezichten van de Gouden Eeuw. Portretten van Jan van Ravesteyn' (van 26 november 2016 t/m 9 april 2017 in het Haags Historisch Museum). De lessen zijn permanent te boeken.