Educatieve websites


Haagse Tijden

Zoekt u leuk materiaal om uw lessen te illustreren? Wilt u uw leerlingen gestructureerd leren zoeken of materiaal voor een werkstuk of spreekbeurt laten verzamelen? De website Haagse Tijden gaat over de Haagse geschiedenis en kunt u hiervoor heel goed gebruiken. U kunt de website tevens raadplegen voordat u met uw leerlingen het museum bezoekt.

De website volgt de indeling in de tien tijdvakken van de Commissie-De Rooy. Binnen elk tijdvak treft u de volgende thema's aan: Hagenaars, arm & rijk, wonen, bestuur, cultuur en techniek. Op een duidelijke tijdlijn vindt u allerlei gebeurtenissen uit de Haagse geschiedenis. Deze worden toegelicht met een tekst en afbeeldingen. Ook vindt u bij veel onderwerpen verwijzingen naar literatuur, websites en de Canonvensters. Tot ziens op www.haagsetijden.nl!


Haagse Schoolplaten

De collectie van onze musea (Haags Historisch Museum en Museum de Gevangenpoort) is de basis voor onze ‘moderne’ schoolplaten op www.haagseschoolplaten.nl. De voorwerpen en schilderijen zijn geclusterd op thema en tijdsvak, alle voorwerpen zijn aanklikbaar en vertellen meer over zichzelf en achtergrond. Als u dieper in de website duikt, vindt u filmpjes, achtergrondinformatie voor lessen, quizzen, geluidsfragmenten en spellen. De website is zeer geschikt ter voorbereiding of als afsluiting voor een museumbezoek.