Hoe kan ik meedoen?

Als inwoner van Den Haag maakt ook u onderdeel uit van de Haagse geschiedenis. Een bijzonder verhaal, dat wij niet alleen willen vertellen door middel van onze schilderijen en voorwerpen, maar ook door samen met u geschiedenis te schrijven. Van jong tot oud: iedereen met een verhaal over Den Haag is van harte welkom om mee te doen. Helpt u ons mee om het verhaal van Den Haag steeds completer te maken?

Participatie

Meedoen kan op verschillende manieren:

  • MijnDenHaag* / Bent u in het bezit van een voorwerp waar een bijzonder Haags verhaal achter schuil gaat? Deel uw verhaal dan bij een Topstukkendag of workshop van MijnDenHaag* en laat u fotograferen met uw voorwerp. Wie weet ziet u uw herinnering later wel terug in één van onze tentoonstellingen!
  • Verhalenkast / In de Verhalenkast verzamelen wij persoonlijke verhalen van migratie en aankomst in Den Haag. Wat zijn uw ideeën over de stad en hoe past uw migrantenachtergrond daarin?
  • Digi-Tales / Schuif aan bij een Verhalentafel in een Haagse bibliotheek en deel uw verhaal. Elke Verhalentafel behandelt een nieuw onderwerp, van uitgaan in de jaren '50 tot het leven in een groot gezin. Uw verhaal wordt omgezet in een Digi-Tale: een kort filmpje met mooi beeldmateriaal dat u zelf inspreekt.
  • Stad van aankomst / Den Haag is van oudsher een stad van aankomst. Veel stadsgenoten hebben niet-Nederlandse wortels. Het Haags Historisch Museum toont de geschiedenis van onze stad en erfgoed van Haagse migranten hoort daar bij. In het Netwerk Erfgoed Haagse Migranten brengt het museum migranteninitiatieven en gevestigde Haagse erfgoedinstellingen bij elkaar.
  • Museumraad / De Museumraad is een groep van Haagse jongeren tussen de 15 en 18 jaar met uiteenlopende culturele achtergronden, interesse in geschiedenis en liefde voor Den Haag. Zij krijgen de kans mee te denken over de inhoud van tentoonstellingen en activiteiten van het museum.

Kijk in de agenda voor geplande activiteiten

Regelmatig organiseren we inloopdagen of workshops om verhalen te verzamelen. Kijk in de agenda voor de eerstvolgende activiteiten waaraan u kunt deelnemen. Wilt u graag op de hoogte gehouden worden? Meld u dan aan voor onze (maandelijkse) nieuwsbrief.